• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Yurt yangınında şok gelişme!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ajansların haberine göre Avukat Nevzat Elçi, hiç bir ailenin şikâyetçi olmadığını söyledi. Ailelerin baskı altında olduğunu savunan Elçi şöyle konuştu:

"Biz olayın ardından Baro yönetimi olarak Aladağ'daydık. Orada olayı kendi gözümüzle gördük. Mağdur ailelerinin çocuklarına ve kendilerine gönüllü olarak ücretsiz avukatlar görevlendirdik. Aladağ'a gidip ifadelere katıldılar. Ancak avukat arkadaşlarımıza, aileler ve oradaki bazı avukatlar 'Ne işiniz var burada. Biz kendimiz gerekirse müdahil oluruz' dediler. Aileler bu şekilde tavır sergiledi. 'Size gerek yok' denildi. Biz oraya insan hakları adına, Adana Barosu adına gittik. Ancak aileler bir şekilde ikna edilerek, baskı ile şikâyetçi olmadılar. 'Allahtan gelen bir şey' dediler. Yaralı kurtulan çocuklarımızın ailelerinden bazıları ise şikâyetçi olacak."

HABER YANLIŞ ANLAŞILMA SONUCU ORTAYA ÇIKTI

Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, haberin 'yanlış anlaşılma'dan kaynaklandığını söyledi.

Küçük, 10'u öğrenci biri yurt müdürünün 6 yaşındaki kızı ile biri eğitmen 12 kişinin hayatını kaybettiği yangında yaralı kurtulan 24 kişiden sadece birinin ailesinin şikayetçi olduğunu belirtti. Küçük, hayatını kaybeden 9 çocuğun ailesinin ifadelerinin alındığını ve çocuklarını kaybettikleri için şikayetçi olduklarını, 2 kişinin ailesinin ise henüz ifadesinin alınmadığını açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir