• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
`Zalime karşı bir olunursa neden bu zulümler yaşansın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar (Burma) Devletinin askeri güçleri ve Budist çeteler tarafından barbarca saldırılara uğrayan Arakanlı (Rohingya) Müslümanlar ile Halep`te yoğun bombardımanlar nedeniyle katliama maruz kalan Müslümanların çığlıklarının duyulmamasına Diyarbakır halkı tepki gösterdi.

Müslümanlara yönelik katliam ve zulümlerin gözler önünde olduğunu belirten Muhammed Mehdi Yalçın, bir yanda Esed`in Halep`e bombalar yağdırdığını diğer bir yandan da Arakan`da Müslümanların Myanmar devleti tarafından katledildiğini söyledi.

Tüm dünyada Müslümanların mazlum olduğunu ifade eden Yalçın, “Kim ki mazlumdur, o katlediliyor. Gerekli olan Müslümanların kendi aralarında bir fikirde toplanıp, birlikte hareket etmesidir. Arakan ve Halep için devlet ve hükümetlerin görevini yapması gerekiyor. Neredeler? Çağrımız devlet ve hükümetleredir. Türkiye, İran, Suudi Arabistan, Ürdün ve diğer İslam ülkeleridir. Eğer hepsi zalime karşı bir olursa, neden bu zulümler yaşansın. Avrupa, kendi içinde birlik, ittifak içindedir. Biri diğerinin devletine hücum etmez. Ancak Müslümanların arasına sınır koymuşlar. İttifaktan çok uzağız. Müslümanlar arasında ittifak oluncaya kadar bu parçalanmışlık devam edecektir.” dedi.

Tüm Müslümanların uyanık ve haktan taraf olması gerektiğini ifade eden Muhammed Selim Aslan, şöyle konuştu: “Müslümanlar, küfrün oyunu ve kâfirlerin planlarına karşı gözlerini açmaları gerekiyor. Birlik ve beraberlerini korumaları gerekiyor. Kâfirlerin tüm Müslümanlara ve mazlumlara yönelik yaptıkları zulümlerin görülmesi gerekiyor. Müslümanlar oyunları görmeleri, birbirlerine düşmemeleri gerekiyor. Herkes kendini o zulme uğrayanların yerine koysun. Allah, en kısa zamanda yardımını Müslümanlara, azabını da zalimlere göndersin. Tüm Müslümanlar çalışmalı, çabalamalı, birlik olmalı, gayret etmeli ve oyunları bozmalıdır.”

Halep ve Arakan`da Müslümanların diri diri yakıldığını söyleyen Necat Yavuz, “Halep`te, Myanmar`da Müslümanlar parçalanıyor, bombalanıyor. Bu insanlık dışıdır, vahşettir. Ne diyeceğimizi şaşırdık, ne yapacağımızı şaşırdık.” şeklinde konuştu.

Arakan ve Halep`te yaşanan zulümlere karşı sert tepki gösteren Hacı Muhammed Nebi Rıdvan ise “Allah hakkımızı bırakmasın. İslam yeryüzüne hâkim olsun. İslam birliği, beraberliği emreder. Allah, bu birliği nasip eder inşallah. Ya ben ya sen ya da o, hepimiz kardeşiz, farkımız yoktur. Neden Müslümanlara yapılan zulme sessiz kalıyoruz. Yahudi, onurumuza şerefimize hakaret ediyor, ses edemiyoruz. İmanımız zayıftır. Vallahi imanımız zayıftır. Billahi imanımız zayıftır.” ifadelerini kullandı.

Rıdvan, “Bu zulüm bugün bana vurdu, yarın sana vuracaktır. Bana vurmuş sana vurmuş farkı yoktur. İmanımızın tam olması gerekiyor. Bir anne veya baba çocuğunu 15 yaşına getirene kadar neler çektiğini biliyor musunuz? İnşallah birlik beraberlik Müslümanlara nasip olur.” diye konuştu. (M. Sıddık Bilge, Hüseyin Genel – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir