• DOLAR 32.562
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2424.38
  • ...
Üniversitede `Mazlum Coğrafyalar` sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Giresun Üniversitesi bünyesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunan Nebevi Gençlik Topluluğu ‘Mazlum Coğrafyalar` temalı resim sergi açtı. Açılan sergiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Açılan sergiyle ilgili bilgi veren Nebevi Gençlik Topluluğu Başkanı Ömer Arslan, amaçlarının İslam Ümmetinde yaşanan vahşetlere dikkat çekmek olduğunu söyledi.

İslam ümmetin içerisinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunu söyleyen Arslan, “Ümmetin içerisinde bulunduğu hal maalesef gözler önündedir. Bu hal bizlere acı verirken aynı zamanda Müslümanların vahdete ne kadar da ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Yine maalesef ki artık ölen insanların mezhebini sorar ve ona göre tepki verir olduk. Bizler mezhepçilik fitnesiyle birbirimizi tekfir edip yok sayarken, emperyalistler ise topraklarımızı bölüşüyorlar ve İslam beldelerine hayâsızca bir akın başlatıyorlar.” ifadelerini kullandı.

"Hiçbir zorba sistem ve hiçbir zülüm baki olmamıştır"

Müslüman gençliğin İslam coğrafyasında yaşananlar karşısında bilinçli bir şekilde duyarsızlaştırılmak istendiğine dikkat çeken Arslan, “İnsanlığın özellikle Müslüman gençliğin bu tür acılar karşısında duyarsızlaşmaları/ duyarsızlaştırılmaları bizi ayrıca rahatsız ediyor. Bizler Nebevi Gençlik Topluluğu olarak üniversite gençliğinde bir duyarlılık oluşturma ve yaşanan trajediyi gözler önüne sermek için böyle bir sergi açtık. Hz. İbrahim'in içine atıldığı ateşe su taşıyan karınca misali bizler de safımızı belli ettik. Hiçbir zorba sistem ve hiçbir zülüm baki olmamıştır. O zalimler mazlumların öç alacağı günü beklesinler.” dedi. (Yusuf Bingöl-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir