• DOLAR 32.541
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.141
  • ...
Göz Gribi Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - İdil Devlet Hastanesi`nde göz hastalıkları doktoru Betül Kaksan, son zamanlarda sıklaşan göz gribine karşı uyarılarda bulundu.
 
Halk arasında "göz gribi" olarak bilinen hastalığın hafif bir şekilde geçirilebileceği gibi nadiren de olsa görmede azalmaya yol açabilecek kalıcı izlerin görülebileceği bir hastalık olduğunu belirten Dr. Betül Kaksan, hastalığın yüksek oranda bulaşıcı olduğunu, solunum yolu ve gözdeki akıntılarla yayıldığını söyledi.
 
Yüz temizliğinde kullanılan ortak havluların hastalığın yayılmasında son derece önemli olduğunu kaydeden Kaksan, hastalık bulaştıktan sonra belirtileri ortalama 1 hafta içinde ortaya çıktığını, belirtilerin ortaya çıkmasından itibaren yaklaşık 15 gün süreyle bulaştırıcılık riskinin devam ettiğini belirtti.
 
Hastaların gözlerde batma, bulanık görme, kaşıntı, kızarıklık, göz kapaklarında şişme, gözlerde akıntı şikayetiyle başvurduğu ifade eden Kaksan, şunları dile getirdi: "Hastalığı hafif geçirenler 1-2 haftada iyileşirken, ağır geçirenlerin iyileşmesi birkaç ay sürebilmektedir. Biz hem hastalığa yakalananlara, hem de yakalanma riskine karşı halkımızı uyarıyoruz. Halkımıza özellikle, sık sık el yıkamalarını, bulundukları ortamı sık sık havalandırmalarını, kendilerine özel havlu kullanmalarını, mümkünse tek kullanımlık havlu kullanmalarını ve el ile yakın temastan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz."
 
Dr. Kaksan, ayrıca belirtilerin fakına varan vatandaşları en kısa sürede hastaneye başvurmaları halinde tedavilerinin daha erken yapılıp, hastalıktan kurtulacaklarını dile getirdi.
(M. Şerif Aşkın - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir