• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
HÜDA PAR heyetinden Barzani`ye taziye ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel ve beraberindeki partili heyet Mesut Barzani`nin vefat eden ablası İklime Barzani`nin taziyesi için Erbil`e gitti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel başkanlığındaki heyette GİK üyeleri Mahmut Kılınç ile Abdulsamet Yalçın`da hazır bulundu.

Mesut Barzani`nin yardımcılarından ağabeyi Sidar Barzani, Ordu Komutanı Sîrwan Barzani ve Genel Sekreteri Barzan`ın karşıladığı HÜDA PAR heyeti, daha sonra Dorê köyüne geçerek taziyenin yapıldığı konferans salonunda Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani`ye başsağlığında bulundu.

Merhumeye rahmet ve Barzani ailesine sabır dileyen Temel, sevinciyle, acısıyla, hüznüyle bu günlerde beraber olmanın halkın örfün de olan bir değer olduğunu söyledi.

Temel, “Acılarımızın olduğu günlerde beraber olmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu vesileyle merhumeye Allah`tan bir kez daha rahmet ve mağfiret diliyor, Sayın Başkan`ın şahsında tüm Barzani ailesine sabırlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Mesut Barzani, bölge halkı olarak karşılıklı iletişim yollarının açık olmasının kendileri açısından önem arz ettiğini belirtti.

Barzani, “Bölgemiz çok ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Yaşanan sorunların çözülmesi adına karşılıklı iletişim kanallarının açık olması ve sorunlara karşı birlikte çözme iradesi ortaya koyabilme çabası değerlidir.” dedi.

Taziye ziyareti sonrası Enfal şehitliğine geçen heyet burada da şehitlerin ruhuna Fatiha okuduktan sonra Barzan köyü aile kabristanında medfun olan Molla Mustafa Barzani'nin kabrini ziyaret etti. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir