• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
Mavi Marmara davası bugün Görülecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adem Yalçin-Doğruhaber

Mavi Marmara davasının 15'inci duruşması bugün saat 14.00`de Çağlayan Adliyesindeki 7. Ağır Ceza Mahkemesinin duruşma salonunda görülecek. Duruşmaya 19 farklı ülkeden hukukçular, mağdur yolcu, şehit aileleri ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen mağdurların yanı sıra HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve birçok STK da katılacak.

“TÜM HALKIMIZI BU DAVAYA SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ”
Elibüyük sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada davanın son duruşması olabileceğine dikkat çekerek, “Tüm halkımızı bu davaya sahip çıkmaya davet ediyoruz. İstanbul il Başkanlığı olarak bugün Mavi Marmara davası duruşmasının yapılacağı Çağlayandaki adliyede olacağız.” ifadelerini kullandı.

GEREKÇE; TÜRKİYE İLE İSRAİL ARASINDAKİ ANLAŞMA
2 Aralık`ta İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, mütalaasını açıklayan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Arslan'ın, mahkemeye ulaşan ve lütuf tazminatını içeren, "Türkiye ile İsrail Arasında Tazminata İlişkin Usul Anlaşması"nı gerekçe göstererek davanın düşürülmesi talebinde bulunmuştu. Müşteki avukatlarının itirazı sonucu mahkeme salonu bir hayli gerilmişti. Eşini gemide şehit veren ve Gazi olan Çiğdem Topçuoğlu`nun fenalaşması ve duruşma salonunun gerginleşmesi ile mahkeme heyeti duruşmayı 9 Aralık Cuma gününe ertelemişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir