• DOLAR 32.423
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2325.22
  • ...
"Asıl engellilik zihinsel tekâmüle sahip olamamaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Şanlıurfa temasları kapsamında Şanlıurfa Omurilik Felçliler İstihdam Derneğini (ŞUOFİD) ziyaret etti.

Dernek yetkililerinden engellilerin günlük hayatta yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi alan Yavuz, dernek üyeleriyle bir süre sohbet etti.

Allah`ın herkesi farklı şekillerde imtihan ettiğini söyleyen Yavuz, asıl engelliliğin zihinsel gelişimden yoksunluk olduğunu belirtti.

Yavuz, “HÜDA PAR olarak üzerinde durduğumuz en önemli hususlardan biri de insan merkezli politikaların ortaya konulması. Bu insanların kategorize edilmesini doğru bulmuyoruz. Engelli kardeşlerimizin iş alanlarına daha rahat girebilmesi, üretken olabilmesi, bu hususla alakalı sıkıntılarının olmadığını ortaya koyabilecek imkâna kavuşmalarını istiyoruz. Doğrusu biz bu meselenin inanç temelinde ele alınması gerektiği kanaatini taşıyoruz. Allah herkesi her şekilde imtihan eder. Zihinlerdeki sağlamlık çok önelidir. Asıl engellilik zihinsel tekâmüle sahip olamamaktır.” dedi.

Engelliliğin bir imtihan olduğunu bilerek yaşamanın son derece güzel olduğunu sözlerine ekleyen Yavuz, “Niyazi Mısri, ‘Derman arardım derdime, derdim bana derman imiş` diyor. Allah, dert gibi gördüğümüz şeylerin içine dermanı gizlemiş. Kendimizle barışık olmamız halinde bu dermana dönüşüyor. Hayata yüklediğiniz anlam buysa herhangi bir problem yoktur. Ben de bunu sizlerde gördüm gerçekten. Boş durmamak ve bunun bir imtihan vesilesi olduğunu, Allah`ın kuluna gücünden büyük yük yüklemediğini, bunu taahhüt ettiğini bilerek, şartları ve imkânları oluşturarak bunu ispat ettiniz. Bu konuda sizleri tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ŞUOFİD adına konuşan “Meslek Edin Hayata Katıl” projesinin koordinatörü Emrah Baş ise “Projemiz, Şanlıurfa Omurilik Felçliler İstihdam Derneğinin hazırladığı bir projedir. 114 engelli kardeşimize meslek edindireceğiz. Proje kapsamında tekstil meslek kursu, ön muhasebe kursu ve el sanatları kursları vardır. Yaklaşık on bir ay boyunca kursiyerler burada eğitim görecek ve ardından bir aylık staj döneminden sonra kendilerini iş adamlarıyla buluşturup istihdama yönlendiriyoruz.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir