• DOLAR 32.379
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.38
  • ...
Mardin`de patlayıcı yüklü araç ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe-Nusaybin kara yolu üzerindeki bir TIR garajında durumundan şüphelenilerek kontrol edilen otomobilde tespit edilen  tüp düzenekli el yapımı patlayıcı kontrollü bir şekilde fünye ile  patlatıldı.

Edinilen bilgilere göre, Kızıltepe Nusaybin kara yolunda şüphe üzerine takibe alınarak durdurulan otomobilde tüp düzenekli bomba çıktı.

Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri ile ambulans sevk edildi.

Çevrede güvenlik önlemleri alındıktan sonra olay yerine çağrılan bomba imha ekipleri, tüp düzenekli el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirerek fünye ile kontrollü bir şekilde patlattı.

250 kilogram olduğu ve 4 tüpe tuzaklandığı öğrenilen patlayıcının infilak ettirildiği sırada büyük bir gürültü meydana geldi.

Bomba yüklü aracın ele geçirilmesinin ardından polis ekiplerince başlatılan operasyonda 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan patlayıcı yüklü otomobilin 30 Ekim Pazar günü AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanlığı önünde nöbet tutan polislere yönelik düzenlenen ve 3 polisin yaralandığı saldırıda da kullanıldığı belirtildi. (M.Salih Keskin-Mehmet Aslan-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir