• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Maden faciasında 2 işçiyi arama çalışmaları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maden köyündeki maden ocaında  17 Kasım'da  meydana gelen faciada heyelan altında kalan 16 işçiden 14'ünün cenazeleri   toprak altından çıkarıldı.

Halen toprak altında bulunan işçilerden İbrahim Kılınç ve Halil Başer için Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Van, Erzurum, Ankara, Konya ve Zonguldak'tan gelen AFAD, Kızılay, UMKE, Türkiye Kömür İşletmeleri, Maden Tetkik Arama Enstitüsü, TPAO, DEDAŞ, Türk Telekom, Maden İşleri Genel Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Park Elektrik görevlileri, 213 iş makinesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığına bağlı eğitimli arama-kurtarma köpekleri ve  dronelarla desteklene   çalışmalar devam ediyor.

Toprak altındaki 2 işçinin çıkarılması için aralıksız süren çalışmalar Siirt Valiliği, AFAD ve Enerji Bakanlığı yetkililerinin koordinesinde yürütülüyor.

Olayın yaşandığı bölgede zaman zaman yağışın etkili olması nedeniyle ara verilen çalışmalar, yağışın durmasıyla yeniden başlıyor. AFAD ekipleri, AFAD Kriz Merkezinde enkaz altında kalan işçilerin yakınlarına çalışmalar hakkında bilgi veriyor,

Kızılay tarafından kurulan çadırda enkaz altında yakınları bulunan ailelere çay ve çorba ikramında bulunulurken, ayrıca ailelere psiko-sosyal destek veriliyor.

Enkaz bölgesinden çıkarılan hafriyat kamyonlara yüklenerek alanın dışına taşınıyor.

Enkaz altında yakınları bulunan aileler, bölgede hava şartlarının gün geçtikçe zorlaşmasına rağmen yürütülen çalışmaları takip ediyor. İşçi yakınlarından bazıları beraberinde getirdikleri dürbünle çalışmaları izliyor.

Siirt valisi Mustafa Tutulmaz, bugün çalışmaların devam ettiği alana gelerek, yetkililerden bilgi aldı ve toprak altında kalan işçilerin yakınları ile görüştü. 

Arama-kurtarma çalışmasının yapıldığı maden sahasına gelen Vali Tutulmaz, kriz merkezindeki görevlilerden son çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Tutulmaz, toprak altında kalan 2 işçinin yakınlarıyla da görüşerek, yapılan çalışmalar hakkında işçi yakınlarını bilgilendirdi.

Kazı çalışmalarının yapıldığı alanda incelemelere devam eden Vali Tutulmaz, göçük altında bulunan 2 işçinin kurtarılmasına yönelik çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.  (Hüseyin Genel-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir