• DOLAR 32.523
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2496.419
  • ...
Adıyaman`da Halep için yardım kampanyası başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İyilikder) Adıyaman temciliği, Suriyenin Halep şehrinde yaşanan çatışmalar nedeniyle " Halep`te insanlık ölüyor, insanlık bu zulme sessiz kalıyor" temalı yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı. 

İyilikder Adıyaman Temsilciliği adına açıklama yapan Mustafa Kirişçi, "Halep`te insanlık ölüyor, insanlık bu zulme sessiz kalıyor" isimli bir kampanya başlattıklarını belirterek Adıyamanlıları Halep`e yardım eli uzatmaya davet etti.

Suriyelilerin yaklaşık 6 yıldır bitmek bilmeyen bir savaş içerisinde olduğunu söyleyen Kirişçi, "Çanakkale`de aynı düşmana karşı mücadele ettiğimiz, aynı tastan çorba içtiğimiz ve aynı kaderi paylaştığımız Suriyeli kardeşlerimiz; 6 yıldır bitmeyen bir savaşın içerisindeler. Büyük bir girdaptalar. Bu kardeşlerimizin ellerinden özgürlüklerinin alınması yetmiyormuş gibi bir de şu an katliamlar yaşanıyor ve bu insanların üzerine varil bombaları atılıyor. Halep`e şu an Rusya ve Esed bütün güçleriyle saldırıyor. Şunu belirtelim ki; Halep bizim komşumuzdur. Tarihçiler Çanakkale savaşında yaklaşık 4 bin Haleplinin şehit olduğunu belirtiyorlar. Bu anlamda Konya ne kadar bizimse, Ankara ne kadar bizimse, Adıyaman ne kadar bizimse Halep`te o kadar bizimdir.  Bu anlamda Halep`te ölen bir çocuk ile Konya`da ve ya Adıyaman`da ölen bir çocuğun farkı yoktur." dedi.

Halep`te yaşanan zulüm ve katliam karşısında susmanın bir Müslümanın ve bir insanın harcı olamadığını belirten Kirişçi, "Bu mazlumların sesleri yeri göğü inletirken, bu mazlumlar Ya Rabbim bizlere uzanacak bir el yok mu? Derken, bu mazlumların sesine ses vermemek ve bu zulme dur dememek bir Müslümana ve bir insana yakışmayan bir durumdur. Peygamberimiz, 'bir zulüm gördüğünüzde onu elinizle düzeltin' diyor. Bir başka hadisi şerifinde 'zulme karşı susan dilsiz şeytandır' buyuruyor. Bu zulümler yaşanırken bunlara sessiz kalmak bir Müslümanın ve bir insanın harcı olamaz." Şeklinde konuştu.

İyilikder olarak yardım kampanyası başlattıklarını söyleyen Kirişçi, "Biz de İyilikder olarak özellikle bu savaşı durduramıyoruz ama en azından mazlumlara yardım etmek, bir bebeğin karnını doyurmak, bir çocuğun üzerine battaniye örtmek amacıyla 'Halep`te insanlık ölüyor, insanlık bu zulme sessiz kalıyor' adlı bir kampanya başlattık. Bu kampanya dâhilinde acil yardım olarak battaniye, kuru baklagil ve özellikle un ile nakdi yardım ihtiyaçlarını alıp bunları inşallah kardeşlerimize ulaştıracağız. Ben bu konuda bütün kardeşlerimize ve Adıyamanlı hemşerilerimize bu yardıma katılmalarını, bu mazlumlara yardım elini uzatmalarını istiyorum. Eğer gerçekten biz bu mazlumlara yardım etmezsek bu mazlumların elleri mahşer gününde bizim yakamızda olacaktır. Bütün Adıyamanlıları bu kardeşlerimize yardım etmeye ve yardım eli uzatmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı. (Ferit Gölgül-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir