• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
Maden faciasıyla ilgili tutuklu sayısı 7`ye yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şirvan'da özel bir maden ocağında 17 Kasım tarihinde akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması sonucu yaşanan faciayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 7 kişinin tutuklandığı belirtildi.

Siirt Valiliğinden Konuyla ilgili yapılan açıklamada, 17 Kasım'da Şirvan'da meydana gelen toprak kayması sonucu, toprak altında mahsur kalan 16 işçiden, 13'nün cenazesine ulaşıldığı ve 3 kişinin de toprak altında çıkarılması için çalışmaların devam edildiği bildirildi.  

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, ihmali olduğu belirlenen 2 kişi daha dün akşam gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarılan iş güvenlik uzmanı S.K. ve şirket mühendisi M.K, savcılıkta verdikleri ifadenin ardından çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Böylelikle soruşturma başından beri yaşanan facia ile ilgili tutuklananların sayısı 7'ye çıkarken, bir kişinin ise arandığı belirtildi.

3 işçi hâlâ aranıyor

Toprak altında kalan 16 işçiden 12`sinin cenazesine ulaşılmıştı. Yapılan aramalar neticesinde bugün bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Bulunan cesedin, Van Edremit doğumlu evli 6 çocuk babası kamyon şoförü Nusret Beyazalma'ya ait olduğu ailesi tarafından yapılan teşhis sonucu tespit edildiği belirtildi.

Beyazalma'nın cesedi, yapılan otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere ailesine teslim edildi.

Toprak altında kalan 3 işçinin cesedi hâlâ aranıyor. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir