• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Tarihi kentteki bozuk yol onarılmayı bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dağın tepesinde kurulmuş olan Mardin, Yukarı Mezopotamya`nın en eski şehirlerinden biridir. İnanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında da yer alan Mardin, adeta kaderine terk edilmiş durumda. Yolları bozuk olan mahalle sakinleri yolun bir an önce yapılmasını istiyor.

Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri arasında yer alan Artuklu ilçesi Mimarbaşı Sarkis Lole Kültür ve Sanat Sokağı`ndan geçmek zorunda kalanlar, bozuk yol engeline takılıyorlar.

Duruma tepkili olan mahalle sakinleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi veya Artuklu Belediyesinin bozuk yolu bir an önce yapması gerektiğini ifade ettiler.

Mahalle sakinlerinden Ekrem Alkanoğlu, yollarının 4-5 yıldır bozuk olduğunu söyledi. Alkanoğlu, “Her sene bozulan yolu yapıyorlar, ama yine de bozuluyor. İyi usta göndermiyorlar. Belediyede bu yolu yapacak usta yok. Bu taşları, Diyarbakır ve Urfa`dan gelen ustalar yaptı. Buradakiler yapamıyorlar. Su şebekesi çekiminden sonra bu yol bir daha düzelmedi. Bir an önce bu yolun yapılmasını istiyoruz.” dedi.

“Bu manzara tarihi kente yakışmıyor”

Duruma tepki gösteren Nurettin Çapan ise şunları söyledi: “Bizler yolun yapılması için muhtara, belediyeye ve valiliğe gittik. Onlar da 'Ahmet`e, Mehmet`e gidin' diyorlar. Ama söyledikleri yerlere gitmemize rağmen bir sonuç alamadık. Mardin SİT alanı dediğimiz ve turistlerin uğrak yeri olan bu mahalleye bu manzara yakışmıyor. Gelen turistler, ‘Bu nasıl SİT alanı` diyorlar. Çünkü yolda yürüyemiyorlar. Hastalarımız ve yaşlılarımız bu yoldan geçemiyorlar.  Bir an evvel bu yol yapılsın, ayıptır.”

Başka bir mahalli ise birçok kuruma dilekçe vermelerine rağmen bir netice alamadıklarını söyledi.  Mahalle sakinleri, bozuk yolun başında oturarak yolun yapılmamasına tepki gösteriyor. (M. Salih Keskin – İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir