• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2507.188
  • ...
Ulu Camii hizmetlisinin örnek tebliğ aşkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da yıllardan beridir tarihi Ulu Camii`nin ücretsiz olarak hizmetinde bulunan ve her gördüğüne İslam`ı anlatan Ramazan Böçkün`ün İslam`ı tebliğ ettiği sırada çekilen görüntüleri sosyal medyada tıklanma rekorları kırıyor.

Sur ilçesinde Saraykapı semtinde küçük bir odada yaşayan Ramazan Böçkün, Diyarbakır`da herkes tarafından İslam`a davetiyle tanınan birisi. Ulu Camii`ne gelen kadın, erkek, genç, yaşlı herkese İslam`ı anlatan Ramazan, aynı zamanda insanlara beğendiği ve not ettiği kitapları okumalarını da tavsiye ediyor. Kimilerine kitap da hediye ediyor.

“Kitap alarak insanlara hediye eder”

Ulu Camii yakınında bulunan Dua Kitabevi işletmecilerinden Abdusselam Şanlı, “Ramazan, gerçekten İslam`a âşık biri. İnsan bildiğinin âlimidir. O da bildiğini herkese anlatır. Ulu Camii ziyarete gelenlere hem tarihi anlatır hem de İslam`ı. Bir akrabası 3 ayda bir bin TL bize bırakır, biz de ona veririz. O da kitap alarak insanlara hediye eder. Akidevi kitapları tercih ediyor. 10 seneden beri buralarda bu hizmeti yapıyor. Buralarda kitaplara bakar, not eder, alır ve hediye eder.” dedi.

“Tevhid inancını anlatır”

Camii cemaatinden Ufuk İğdeli de şunları söyledi: “Ramazan, çevremizde oldukça iyi tanınır. Bunun sebebi de İslam`ı anlatmasındandır. Ancak anlattığı güzel şeyler bazılarını rahatsız etmiş olacak ki, geçen hafta polisler gözaltına aldı. Ancak suçsuz olduğu anlaşılınca serbest bırakıldı. Tevhid inancını anlatır. İnsanlar genelde onu sever ama rahatsız olanlar da var. Asılsız şikâyet üzerine gözaltına alındı, sonra bırakıldı.”

“Şanlıurfa`dan onun için geldim”

Şanlıurfa`dan özellikle Ramazan Böçkün`ü görmek için geldiğini vurgulayan Fırat Yol, “Dini konuları çok güzel anlatıyor. Toplumsal bir gerçekten bahsediyor. Herkesin buraya gelip bu arkadaşın nasihatlerini dinlemesini tavsiye ediyorum. Arkadaşı internette gördüm, tıklanma rekorları kırmıştı. Günümüzde unutulan dostluklardan, toplumsal değerlerden bahsediyor. Toplumsal olayları yorumluyor. Herkesin gelip onu dinlemesini tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

“Hayata, yani Kur`an-ı Kerim`e ders nazarıyla bakın”

Mikrofonlara konuşmak istemeyen Ramazan`ın Ulu Camii ziyaretine gelenlere yaptığı tebliğden şu ifadeler ise dikkat çekiyor:

-Ayakların yere sağlam bastığı müddetçe herkes senin dostundur. Lakin bazen bir fırtına savurmalı, ayakların kaymalı, düşmelisin ki göresin gerçek suratları.

-Hayata, yani Kur`an-ı Kerim`e ders nazarıyla bakın.

-Din yok olmaz, her şey Allah`ın ayetidir.

-İman kalpte olur, kalp bir denizdir. Ağızda kıyısıdır. Denizde ne varsa kıyıya o vurur. Dıştaki sorunlarımız içten kaynaklanıyor. (M. Sıddık Bilge, Hüseyin Genel – İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir