• DOLAR 32.599
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.605
  • ...
İstanbul Mustazaf-Der Faaliyet Raporunu Yayınladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 
2011 Yılı Faaliyetlerimiz

09.01.2011
Özgür Kudüs Platformu çatısı altında, Esenler Kültür Merkezi’nde, Mescid-i Aksa ve Filistin`in geçmiş tarihinden günümüze kadarki gelişmelerinin tüm detaylarıyla ele alındığı "Dünden Bugüne Filistin" paneli düzenledik.

12.01.2011
Özgür Kudüs Platformu bünyesinde, İzmit Çayırova Belediyesi Kültür Salonunda, Filistin ve Kudüs’ün geçmişinden günümüze kadar siyonist israil tarafından yapılagelen işgal, yıkım ve katliamları anlatan bir slayt gösterimi eşliğinde Filistin ve Kudüs`ün İslam ümmeti açısından öneminin ele alındığı "Dünden Bugüne Filistin" konulu panel düzenledik.
18.01.2011

CMK 102. Madde tahliyeleri bahanesi ile haksız, hukuksuz ve keyfi olarak
düzenlenen operasyonları kınamak amacıyla basın açıklaması yaptık.

27.01.2011
Sabah saat 6.00 sularında kapalı olan derneğimize, açılmasına fırsat dahi tanınmadan, hücre evine yapılan bir baskın misali kapıları kırılarak girildi. Bütün kitap, belge, evrak vb. dernek eşyaları dağıtıldı, didik didik incelemeye tabi tutuldu. Herhangi bir suç unsuruna rastlanılmasa da dernek evraklarımıza el konuldu.

13.02.2011
Özgür Kudüs Platformu bünyesinde, İzmit Mevlana Kültür Merkezi`nde, gazeteci-yazar M. Ali Gönül ve araştırmacı Murat Filiz ile Davut Işık`ın da konuşmacı olarak katılımıyla, sinevizyon gösterimleri eşliğinde Filistin ve Kudüs`ün önemine ilişkin panel düzenledik.

13.03.2011
“Dünya Mustazaflar Haftası” kapsamında, inançlarından dolayı hunharca katledilen mazlum Halepçe halkını anımsamak ve yapılan katliamı hatırlatmak maksadıyla sinevizyon ve tiyatro gösterimi ile ezgi-şiir dinletisinin yapıldığı “Halepçe Katliamı” programını düzenledik.

20.05.2011
Efendimizin (s.a.v) kutlu doğumu münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu çatısı altında "Kutlu Doğum" etkinliği yapmak istediysek de engellemelerden dolayı programımızı bütün hazırlıklarımıza rağmen icra edemedik.

Sultanbeyli Merkez TEM Otoyolu civarında bulunan bir arsada Kutlu Doğum Etkinliği düzenlemek amacıyla arsa sahipleri ile görüştük. Muhataplarımızın böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyacaklarını dile getirmelerinin akabinde ses ve platform gibi ihtiyaçlarımızın temini konusunda tarafımıza yardımcı olunması maksadıyla Sultanbeyli Belediyesi`ne müracaat ettik. Ancak yardım talebiyle gittiğimiz Belediye yetkilileri, yardım talebini cevaplandırma yerine, arsa sahibini emrivaki ve şiddetli bir şekilde uyarmış; bunun neticesinde arsa sahibi yer vermekten kesin olarak caymıştır. Bu konuya ilişkin görüşme taleplerimiz de Belediye Başkanı`nın yoğunluğu bahane edilerek geri çevrilmiştir.

23.05.2011
Özgür Kudüs Platformu ile birlikte Filistin ve Kudüs`ün geçmişinden günümüze kadar olan gelişmelerinin değerlendirildiği "Dünden Bugüne Filistin" konulu panelimizin dördüncüsünü Bursa`da yaptık.

11.06.2011
"Dünya Müslüman Kadınlar Günü" kapsamında ve bayanlara yönelik olmak üzere, günümüz bayanlarına model olabilecek yönleriyle Hz. Fatıma (r.a)`nın hayatından tabloların anlatıldığı "Dünya Müslüman Kadınlar Günü ve Hz. Fatıma (r.a)" etkinliği düzenledik.

15.06.2011
Üye ve gönüllülerimizin ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki çocuklarına yönelik iki aylık kültürel programlar tertipledik. Bu kapsamda Kur`an-ı Kerim ve dini bilgilerin yanı sıra okul dersleri başta olmak üzere, hikâye-roman kitaplarının okutulması, çeşitli sportif faaliyetlerde bulunulması, tarihi ve doğal güzellikleri olan yerlerin gezdirilmesi gibi faaliyetler yapıldı.

26.06.2011
Tamamen haksız ve hukuksuz bir şekilde İhya-Der’e yönelik olarak gerçekleştirilen baskını ve dernek yönetici, üye ve gönüllülerine yönelik keyfi gözaltıları kınamak amacıyla basın açıklaması yaptık.

09.08.2011
Gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında meydana gelen hak ihlallerine karşı duyarlı olmak, bu konuda toplumumuzu bilinçlendirmek ve hak ihlallerini ifşa etmek amacıyla Hayıreli-Der, Dost-Der, Zeytinburnu-Der, Semere-Der, Erdem-Der, Marmara-Der, Furkan-Der ve Umut-Der ile birlikte "İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu"nu kurduk.

20.08.2011
“Kur’an Nesli Platformu” tarafından düzenlenen etkinliklere destek ve katılım kararı aldık.

03.09.2011
Özgür Kudüs Platformu çatısı altında, Başakşehir Çınar Kongre Merkezi’nde,
gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Tv Programcısı Bahadır Kurbanoğlu, Dua Yayıncılık Sahibi Mehmet Ali Gönül, Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ile gazeteci-yazarlardan Özkan Yaman, Hasan Sabaz, Abdullah Aslan ve birçok Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisinin de konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşen "Dünya Kudüs Günü" etkinliği düzenledik.

20.11.2011
“Kuran Nesli Platformu” tarafından ülke genelinde düzenlenen “Meal Yarışması” programına destek verdik.
Sonuç;

Dernek tüzüğümüzde açıkça yer alan ve toplumumuzun maddi ve manevi ihyası amacını taşıyan derneğimize yönelik bütün engelleme, sindirme ve pasifize etme kampanyalarına karşı;

 Tefsir, siyer, hadis, fıkıh ve Risale-i Nur alanlarında olmak üzere bine yakın seminer verdik.

 İsrail zulmüne karşı mazlum Filistin halkının yanında yer alma ve yardımda bulunma adına altı (6) farklı yer ve zamanda Filistin stantları açtık.

 Açık ve kapalı alanlarda olmak üzere kırk iki (42) etkinlik düzenledik.

 Muhtelif zamanlarda gündeme ilişkin sekiz (8) basın açıklaması yaptık.

 Cezaevinde yakınları bulunan onlarca ailenin yol masrafını karşılayarak araç temin ettik.

 İslam coğrafyasının değişik ülkelerinden gelerek ülkemizde muhaceratı yaşayan birçok ailenin barınma ihtiyacı başta olmak üzere ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yaptık, ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk.

 Toplumumuzun kültürel düzeyini yükseltmek adına on binlerce kitap dağıttık.

 Binlerce aileye gıda, giyim ve et yardımı yaptık.

 Toplumumuzun sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişimine katkı sağlayacağına inandığımız yüzlerce etkinliğe destek verdik.

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu

Bu haberler de ilginizi çekebilir