• DOLAR 32.526
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2424.229
  • ...
Döviz bozdurana hayvan yemi hediye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın, “Yastık altındaki dolarlarınızı bozdurup TL yapın” çağrısı doğrultusunda Bingöl esnafı kampanya başlattı.

Solhan ilçesinde hayvan yemi ticaretiyle uğraşan Selim Bağcı, bin dolar veya Euro bozdurup makbuz gösterenlere 55 TL değerinde yemi ücretsiz verdiğini söyledi.

Bağcı, “Cumhurbaşkanımıza destek, ülkemize katkım olsun diye böyle bir kampanya başlattım. İnşallah başarılı olurum. Kampanyamız, bin dolar ve Euro`yu bozdurup makbuzunu getirene 55 TL değerinde bir çuval yem veriyorum. 15 Temmuz`da topumuz ve tüfeğimizle bize zarar vermeye çalışan ve başaramayanlar, şimdi ise dolar ve Euro`yla bize diz çöktürmeye çalışıyorlar. Biz de onların parasını kullanmayarak, onlara ders verelim.” dedi.

Türkiye`ye katkı sunması açısından TL kullanılması tavsiyesinde bulunan Bağcı, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim iyiliğimizi düşünmeyenlerin parasını değil de kendi paramızı kullanalım. Ülkemiz ve ekonomimiz kalkınsın. Biz başkasına muhtaç olacağımıza onlar bize muhtaç olsun. Dövizi olanlar TL`ye çevirsin. Bunu yapmak insanların ve halkımızın bilinçlenmesi içindir. Söz konusu memleket olunca başka söylenecek sözümüz yok.”

Maddi ve manevi kalkınma için çaba gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Bağcı, “15 Temmuz`da göğsünü tankların altına atanların yanında bizim yaptığımız şey çok basit kalıyor. En azından bu taşın altına bizde elimizi koyalım diye düşünüyorum. Maddi ve manevi olarak bir şeyler yapmak gerekir. Akşamları komşu ülkelerde yaşanan zulüm ve katliamları izlerken ağlıyorum. Onların yaşadıkları karşısında ülkemizin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Özelikle halkımız Suriye ve Irak`a baksınlar. O durumları yaşamamak için memleketin kıymetini bilmemiz lazım. Ülkemize sahip çıkalım.” ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir