• DOLAR 32.548
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2436.705
  • ...
Bitlis`te İmam Hatiplilerin oranı...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`te imam hatip liselerinin okullaşma oranlarını değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, kent genelinde 11 imam hatip lisesinde toplam 3 bin 720 öğrenciyle Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu söyledi. Korkmaz, il genelinde 11 imam hatip lisesi ve 13 ortaokullun olduğunu dile getirerek, ortaokullarda Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu belirtip, ailelerden çocuklarını imam hatip ortaokullarına yönlendirmelerini istedi.

Merkez ve bağlı 6 ilçesinde olan kız ve erkek imam hatipler okullarının fiziki durumlarını ve ihtiyaçlarını değerlendiren Korkmaz, yapımı devam eden okul ve pansiyonların tamamlanmasıyla birlikte Bitlis`te imam hatip liselerinde okul ihtiyacının büyük oranda tamamlanacağını ifade etti.

Merkez ve ilçelere göre okulların fiziki durumu hakkında bilgi veren Korkmaz, "İlimizde 11 tane imam hatip lisemiz var. Bu liselerde okuyan öğrenci sayımız 3 bin 720 kişidir. Türkiye`de imam hatiplerin okullaşma oranı yüzde 22`dir. Biz 3 puan Türkiye ortalamasının üstündeyiz. Bu 11 imam hatip lisemizin 3 tanesi kız imam hatip liseleridir. Kız imam hatip liselerimizin biri Ahlat, biri Adilcevaz ve biride Merkezde bulunmaktadır. Adilcevaz ilçemizde biri erkek biri kız olmak üzere 2 tane imam hatip lisemiz var. Bu ilçemiz ile ilgili 2 tane projemiz var. Bir tanesi inşallah bu yıl başlayacağımız 16 derslik ve 200 yüz pansiyonlu kız imam hatip lisesidir. İkincisi de bizim 24 derslik bir yatılı okul ki, geçen yıl güçlendirmesi yaptığımız 500 kişi kapasiteli pansiyonlu ve kapalı spor salonu olan güzel bir komplekstir. Bizler bu kompleksi erkek imam hatiplere tahsisi edeceğiz." dedi.

"Tatvan en büyük ilçemiz ve en çok öğrencimizin olduğu yerdir." diyen Korkmaz, daha sonra şunları kaydetti: "Tatvan`da şu an 24 derslik bir imam hatip lisemiz, yüz kişilik de kız imam hatip pansiyonu var. Onu da 170`e çıkarıyoruz.  Aynı şekilde Tatvan imam hatip bahçesinde 300 kişilik bir pansiyonumuzun inşaatı devam ediyor. Hem kız öğrencilerimize çok güzel bir mescit ve konferans salonu yapacağız. Yine imam hatip bahçesinde yaptığımız uygulama mescidini camiye çevirip, minaresini koyarak hem öğrencilerimizin faydalanmasını, hem de caddeye bir kapı açarak, vatandaşların da faydalanmasını sağlayacağız. Güroymak ilçemizde de 700`e yakın imam hatip lisesi okuyan öğrencilerimiz var."

Mutki ilçesinde imam hatip ihtiyacının kalmadığını söyleyen Korkmaz, “Merkezde ise 3 adet imam hatip lisemiz var.  Hatuniye Kız İmam Hatip Lisesi 16 derslik ve 280 kişilik bir pansiyonu var. 24 derslik Said-i Nursi İmam Hatip Lisesinde 583 öğrenci eğitim görüyor. Yanında 300 kişilik pansiyonumuz mevcuttur. Yine TOKİ 4`üncü Etapta 32 derslik İhlasiye İmam Hatip Lisemiz var. Bunu 16 dersliği ortaokul, 16 dersliği ise lise olarak kullanacağız. Hizan ilçemizde 24 derslik bir erkek imam hatip lisesi ve yanında 300 kişilik pansiyon var. Aynı şekilde devam eden 16 derslik ve 200 kişilik pansiyon kız imam hatip lisesinin yapımı devam ediyor. Böylelikle Hizan`da da lise imam hatip okul ihtiyacımız kalmayacak.” diye konuştu.

Son olarak Korkmaz, ortaokullarda okullaşma oranı, Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu hatırlatarak, ailelere çocuklarını imam hatip okullarına yönlendirmeleri tavsiyesinde bulunarak, “Ortaokullarda okullaşma oranımız maalesef biraz düşük. Türkiye`de bu oran 11,2 iken, ilimizde bu oran 4,76`dır. Geçen seneye oranla bunu biz iki katına çıkardık. 13 tane ortaokulumuz var. Bizim ailelerden temennimiz, çevrenizdeki, komşularınızı, kardeşlerinizi ortaokula yönlendirmeleridir.” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir