• DOLAR 32.585
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2500.5
  • ...
`Katı Atık` Parasına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Vatandaşlar Katı Atık Yönetim Sistemi Ücreti`nin su faturalarına yansıtılmasına tepki gösteriyor.

 

Elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedelinin elektrik faturasına yansıtılmasından sonra Katı Atık Yönetim Sistemi Ücreti`nin su faturalarına yansıtılması vatandaşların tepkisine neden oldu. Belediyeler tarafından su faturalarına yansıtılan ücretler vatandaşları çileden çıkardı.

 

Katı Atık yönetmeliğinden haberi olmadığını belirten esnaf Recep Şani, karara tepki gösterdi. Şani, fatura kesmek için gelen İZSU yetkililerinin, iki aydır ev sahipleri evde olmadığı için su sayacını okumadıklarını ama buna rağmen fatura kestiklerini belirterek şunları söyledi, "Benim Katı Atık tarifesinden haberim yoktu. İki aydır ev sahibim evde olmadığı için sayacımızı okumadılar. Bana boş bir fatura vererek 13 Lira borç çıkardılar. Faturada aylık tüketim ise sıfır yazıyordu. Ben de İZSU`ya müracaat ettim. Onlar da bu parayı belediyenin aldığını ve kesinlikle ödenmesi gerektiğini söylediler. Daha sonra Buca Belediyesi`ni aradım. Belediye yetkilileri de bu kararı bakanlığın aldığını ve her ay konut ve işyerlerinden değişik miktarlarda ücret aldıklarını söylediler."

 

Katı Atık Tarifesi adıyla alınan ücretlerin halkı soymak olduğunu söyleyen Şani, "Zaten devletin halka yüklediği bir sürü vergi var. Artık her şeyden vergi alınıyor. Buna rağmen halkın haberi olmadan alınan bu ücretler adeta soygunculuktur. Belediyeler çalışmıyor ama her ay ceplerimizden para alıyorlar. Devletin kurumları vatandaşa hizmet için vardırlar, onları soymak için değil. Ayrıca devletin çıkardığı bu gibi tarife yönetmeliklerini kullanan belediyeler, kendi çıkarlarına göre bir ücret belirleyip halkın faturalarına yansıtıyorlar. Bu haksızlıktır. Bakanlığın bu konuya el atması gerekiyor" dedi.
 
İlyas Yıldız-İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32532.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32530.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir