• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...
Ağrı`da Hz. Ömer`i anma etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Program okunan Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Başkanı Arif Yılmaz selamlama konuşması yaptı. Grup Vahdet sanatçılarının seslendirdiği ezgiler sonrasında, programa konuşmacı olarak katılan Ağrı HÜDA PAR İl Başkanı Şaban Gökhan`ın konuşmasıyla etkinlik devam etti.

Ağrı Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Arif Yılmaz yaptığı selamlama konuşmasında her yıl Kasım ayı içerisinde sahabelerin hayatlarını işleyeceklerini belirterek “Nasip olursa bu yıl, Faruk-u Adil Hz. Ömer`i cemiyetimiz ve platform olarak Türkiye`nin hemen hemen her yerinde anıyoruz. Allah Resulü`nünde dediği gibi onlar gökteki yıldızlar gibidir. Hangisine uyarsanız hidayet bulursunuz. Bu nedenle her yıl kasım ayında nasip olursa sahabeleri yâd edeceğiz. Bizler de bu münasebetle bugün Hz. Ömer`i anacağız.” dedi.

Kasım ayında kongre merkezlerinin dolu olduğunu belirten Yılmaz, programın bu nedenle aralık ayı içerisinde yapıldığını belirtti.

Programa konuşmacı olarak katılan HÜDA PAR Ağrı il Başkanı Şaban Gökhan ise Hz. Ömer hakkında yaptığı konuşmada, Hz. Ömer`in İslam öncesi ve sonrası hayatını anlatarak, “Aşere-i Mübeşşere`den olan Hz. Ömer`den bahsetmek zor bir iştir. Hz. Ömer`in adaletinden, cesaretinden ve samimiyetinden bir nebze de olsa istifade etmeye çalışacağız. Onun hicreti bir zaferdi. Hilafeti de rahmetti.” ifadelerini kullandı. 

Hz. Ömer`in İslam`a girişi bir fetihti

Gökhan, “Her zamankinden fazla onun adaletine, cesaretine, samimiyetine ve kuvvetine muhtacız. Ondan dolayı Faruk-u Adil olan Hz. Ömer`den istifade edeceğiz. İslam ümmetinin, insanlığın başka kurtuluşu yoktur. Kurtuluş Hz. Muhammed`e tabi olmaktır. Ona tabi olmanın en güzel yollarından biri Hz. Ömer`dir. Hz. Ömer`i iyi tanımadan, onun adaletini iyi öğrenmeden ve onun gibi cesur olmadan bu topluma ne adalet ne de eşitlik gelir. Onun için diyoruz ki, Faruk-u Adil yani hak ile batılı birbirinden ayıran Hz. Ömer`in anlayışına muhtacız. Hz. Ömer`in İslam`a girişi bir fetihti. Hz. Muhammed`i öldürmeye giden Ömer, Hz. Muhammed ile dirildi ve Müslüman oldu.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, sahabelere atfen bestelenmiş ilahiler seslendirildi. Halkın yoğun teveccüh gösterdiği etkinlik yapılan dua ile son buldu. (Sedat Karatay - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir