• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı, 'Yastık altındaki dövizi, altına veya TL'ye çevirin' çağrısı üzerine özel sektörün yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarından da hamleler üst üste geliyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'dövizden Türk Lirası'na dönüş çağrısı'na ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlığın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın 'dövizden Türk Lirası'na dönüş çağrısı' çerçevesinde, Bakanlığımıza bağlı Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın kullanımında olan Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait 262,7 milyon ABD Doları ile 31,3 Milyon Avro bugün itibarıyla Türk Lirası'na çevrilmiştir."

Savunma Bakanlığı'nın yanı sıra Enerji Piyasası Denetleme Kurulu, doğalgaz dağıtım ihalelerine dolar yerine Türk Lirası cinsinden çıkma kararı aldı.

BİR DESTEK DE THY'DEN

Türk Hava Yolları'nın bu yönlü girişimiyle, dönem ve kullanılan seferlere göre vergi dâhil Türkiye çıkışlı Umre ücretleri TL cinsinden uygulanacak.

Açıklamada şöyle denildi:

"Türk Lirasına çevrilen ücret uygulaması çerçevesinde, biletlemeyle ilgili cezai sürecin de -değişiklik/iade ve no-show (yolcunun rezervasyonu yaptırmış olduğu hâlde uçuşa gelmemesi)- TL olarak uygulanabilmesine yönelik gerekli tüm düzenlemeler tamamlandı."

4,5G İHALESİNDE TL KARARI

4,5G ihalesinin son taksit ödemesi TL cinsinden yapılacak.