• DOLAR 32.594
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2495.612
  • ...
 Göçük altındaki 4 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde 17 Kasım'da meydana gelen faciada toprak altında kalan 16 işçiden 12'sinin cenazelerine ulaşılırken, 4 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Arama çalışmalarına; Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Van, Erzurum, Ankara, Konya ve Zonguldak'tan gelen AFAD, UMKE, Kızılay ile Jandarmadan 90 uzman personel, 40 iş makinesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Doğal Afetler Arama Kurtarma Tabur Komutanlığına ait 15 eğitimli köpek katılıyor.

Olayın yaşandığı bölgede zaman zaman yağışın etkili olması nedeniyle ara verilen çalışmalar, yağışın durmasıyla yeniden başlıyor. AFAD ekipleri, enkaz altında kalan işçilerin yakınlarına çalışmalar ve gelişmeler hakkında AFAD Kriz Merkezinde sık sık bilgi veriyor.

Kızılay tarafından kurulan çadırda enkaz altında yakınları bulunan ailelere, çay ve çorba ikramında bulunuluyor.

Enkaz bölgesindeki hafriyatın kamyonlara yüklenerek alanın dışına taşındığı bölgede, çalışmaları engelleyen kayalar dinamitle patlatılıyor. AFAD ekipleri, arama çalışmalarında "drone" da kullanıyor.

Enkaz altında yakınları bulunan aileler, bölgede hava şartlarının gün geçtikçe zorlaşmasına rağmen yürütülen çalışmaları takip etmeye devam ediyor. İşçi yakınlarından bazıları beraberinde getirdikleri dürbünle çalışmaları izliyor.

Öte yandan Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 3 ayrı operasyonda, yaşanan olay ile ilgili olarak gözaltına alınan 12 kişiden 3'nün savcılıktaki işlemleri sürerken, 5'i tutuklandı,  4'ü de savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. (Hüseyin Genel-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir