• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Muhalifler rejimin ilerleyişini yavaşlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgeleri tamamen geri almak isteyen rejim, gündüz bombardıman gece karadan ilerleme stratejisini izliyor. 

Halep'te gündüz saatlerinde yoğun bombardıman gece saatlerinde ise karadan ilerleme stratejisini izleyen Esed rejimi güçlerinin, kuşatma altında tuttuğu muhaliflerin denetimindeki doğu Halep`te ilerlemesi yavaşladı.

28 Kasım`dan bu yana ellerindeki toprakların en az yüzde 50'sini kaybeden muhalifler, geriye kalan bölgeleri korumaya çalışıyor. Muhalifler, saatler süren çatışmalardan sonra gece ilerlemeye çalışan rejimi püskürttüğünü açıkladı.

Muhalifler, Halep`in İza`a, Seyf-ud Devle, Cub el Halabi, Bustan el Kasr ve Şeyh Seid bölgelerinden saldıran rejimin ilerleyemediğini duyurdu.

Al Jazeera Halep muhabiri Edhem Ebul Husam, rejimin bir gün önce muhaliflerden aldığı Myassar semtinin neredeyse tamamını yeniden kaybettiğini aktardı.

İza`a semtinden ilerlemeye çalışan rejimi püskürttüklerini söyleyen bir muhalif kaynak, saldıran unsurların çoğunlukla rejim destekçileri olduğunu söyledi.

Muhalifler, çatışmalarda onlarca Esed askeri ve rejimin saflarında savaşan yabancı milis öldürdüklerini, birçok askeri de esir aldıklarını ifade etti.

Rusya müzakere yollarını kapattı

Suriyeli muhalifler, Türkiye`nin arabuluculuğunda Ankara`da Rusya'yla yürüttükleri görüşmelerin çöktüğünü açıkladı.

Rusya`nın imkânsız talepler öne sürdüğünü belirten muhalifler, Moskova`nın sadece eski adıyla Nusra Cephesi olan Şam`ın Fethi Cephesi mensuplarını değil, tüm silahlı muhalif grupların Halep`ten çekilmesini istediğini belirtti.

Muhalifler, ABD`nin kendilerine kentten çekilme konusundaki görüşlerini soran bir mektuba cevap olarak Halep`ten çekilmeyeceklerini söylemişti.

Kaynak: Al Jazeera

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir