• DOLAR 32.56
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2429.679
  • ...
Beyin ölümü gerçekleşen hasta 6 kişiye umut oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa'da, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen kişinin kalp, karaciğer, iki böbrek ve korneaları 6 kişiye umut oldu.

Yedi gün önce beyin kanaması nedeniyle Bursa Çekirge Devlet Hastanesine kaldırılan 48 yaşındaki H.A'nın beyin ölümü gerçekleşti.

Bunun üzerine hastane yetkilileri, H.A'nın ailesiyle organ nakli konusunda görüşme yaptı. Ailenin olumlu yanıt vermesiyle H.A'nın organları başarılı bir operasyonla alındı. Beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın kalp, karaciğer, iki böbrek ve korneaları 6 kişiye gönderildi.

Alınan organlardan biri Ankara’ya diğerleri ise Uludağ Üniversitesinde bulunan hastalara gönderildi.

Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü ve Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. a, “Kalp çıkaracak ekiplerimiz, Ankara Tıp Fakültesinden hava yolu ile geldiği için 24 saati geçen bir çalışma oldu. Kalbi Ankara’ya gönderdik şu saatlerde takılmış olması lazım. Bu arada karaciğer, iki böbreği ve korneaları Uludağ Üniversitesine gönderdik. 6 kişiye can ve ışık oldu. Hastanın ailesi büyük bir davranışla hiç tereddüt etmeden organların bağışlanmasını kabul etti. Bu örnek davranıştan dolayı aileye çok teşekkür ediyor, merhuma da Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Kayhan Sonkur, “Bursa Çekirge Devlet Hastanesi olarak 47 beyin ölümü tespit edip bunlardan 29’undan organ bağışı aldık. Türkiye birinciliğine ek olarak Avrupa’da birçok şehri ve ülkeyi organ bağışında geçtik. Bundan dolayı ekibimizdeki anestezi, beyin cerrahisi kardiyoloji ve radyoloji uzmanlarımıza, hemşirelerimize ve tüm çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. (Zeki Aras –İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir