• DOLAR 32.523
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.641
  • ...
Kılıçdaroğlu Sezgin Tanrıkulu'nun babasının taziyesine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun babası Fehmi Tanrıkulu’nun taziyesine katılmak için Diyarbakır’a geldi.

Taziyeye katılmak için Ankara’dan gelen Kılıçdaroğlu, merkez Bağlar ilçesinde bulunan Liceliler Yas Evi’ne gitti. Sezgin Tanrıkulu’na başsağlığında bulunan Kılıçdaroğlu, daha sonra partisinin il başkanlığı binasına geçti.

Parti binası önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, FETÖ şüphelisi olarak savcılık talimatıyla gözaltına alınan danışmanı Fatih Gürsul ile ilgili sorulan bir soru üzerine, “Fatih bey danışmanımdı. İyi bir iletişimci, iyi bir hocam. Bu konuda ödülleri olan bir arkadaşımız. Danışmanlığı sırasında özellikle mitinglerde, miting öncesi ve miting sonrası hangi konuların üzerinde duralım diye araştırmalar yapardı. Miting sonrası da miting sırasında yaptığımız konuşmanın etkilerini ölçmeye çalışırdık. Kendisinin herhangi bir suçu var mıdır yok mudur bilmiyoruz tabi. Eğer adil bir yargılanma olursa zaten bizim açımızdan bir sorun yok. Özellikle medyada ismi geçen 3 arkadaşımızı daha önce Sayın Başbakan’a verdim, bu konuda daha ayrıntılı bir bilgi verirseniz sevinirim diye kendisine de aktarmıştım zaten.” dedi.

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan gibi isimleri Adana mitinginde alkışlatmasına yönelik eleştiriler hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, “Adana’daki mitingde hapiste bulunan bir grup gazetecinin adını andığım için belli çevrelerden tepki geliyor. Bir parti bir insan ilkeli olmalıdır. Bizim ilkemiz nedir? Hiçbir gazeteci kalemi dolayısıyla; yazı yazan, düşüncelerini açıklayan bir insan içerde olmasın. Benim düşüncelerimi desteklediği zaman dışarı çıksın benim düşüncelerimi desteklemediği zaman içeri girsin. Siyaset çifte standart kabul etmez. Ben 146 gazetecinin tutuklanmasını istemiyorum. Türkiye’nin uluslararası arenada demokrasi ayıbıdır 146 gazetecinin tutuklanması. Bu ayıptan Türkiye’nin arındırılmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, temaslarının ardından akşam saatlerinde havayoluyla tekrar Ankara’ya geri döndü. (Hüseyin Genel, M. Sıddık Bilge- İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir