• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
ENKS ofislerine saldırılar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye Ulusal Kürt Konseyinin (ENKS) Tirbesipi`deki ofisi kundaklandı. Olayın kimler tarafından yapıldığına dair bir açıklama yapılmazken, önceki günlerde PYD`ye bağlı silahlı gruplar ENKS`nin Amude`deki ofisine saldırmıştı.

Ateşe verilen ENKS ofisinde ölen ya da yaralanan olmazken, büroda bulunan bütün araç ve gereçler kullanılamaz hale geldi.

Geçtiğimiz günlerde Amude`de halkın yaptığı sivil gösteri PYD`ye bağlı silahlı gruplar tarafından hedef alınmış, ardından da ENKS`nin bölgedeki bürolarına saldırı düzenlenmişti. Saldırganlar daha sonra da Kürdistan bayrağını yakmış bu da kamuoyu tarafından sert tepkiyle karşılanmıştı.

Suriye Kürdistan`ında PKK/PYD`nin Kürt halkına yönelik saldırılarına bir tepki de HÜDA PAR`dan gelmişti.

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yapılan gündem değerlendirmesinde PYD'nin Suriye Kürdistan'ındaki diktatöryel uygulamalarına da değinilerek şu ifadeler kullanılmıştı:

“Kürt coğrafyasında örgütlendiği her yerde kendine muhalif gördüğü hiç bir anlayışa tahammül göstermeyen PKK-PYD geleneği, son birkaç yıldır Suriye Kürdistanı`nda bu despotça uygulamalarını artırmış durumdadır. Kendilerine boyun eğmeyen siyasetçileri kaçırarak, göçe zorlayarak ve katlederek mazlum coğrafyamızın kanla, kinle ve zulümle anılmasına sebebiyet veren PKK-PYD zihniyeti, Kürdistan'daki huzursuzlukların ve karışıklıkların baş kaynağıdır. Geçtiğimiz hafta içinde Suriye Kürt Ulusal Konseyi ENKS'nin Kamışlo ve Amude'de düzenlediği ve halkın yoğun katılım gösterdiği protestolarda göstericilere saldırmış, bununla yetinmeyerek KDP, Suriye KDP`si ve Suriye Kürt Birlik Partisi'nin ofislerine de baskın düzenlemiştir. Hâkimiyet kurduğu yerlerdeki halka karşı bu kadar zorba ve despotça tutumlar içinde yer alabilen küresel efendilerinin piyonu olan bu zihniyetin Kürt halkına vereceği veya vadedeceği hiçbir şey yoktur. HÜDA PAR olarak PYD'nin zulmüne maruz kalan partilere ve halka geçmiş olsun diyor, PKK-PYD'yi bu barbarca uygulamalarından dolayı şiddetle kınıyoruz.” 

Öte yandan dün, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Parlamentosu da yayınladığı açıklamayla, PKK/PYD`lilerin Kürdistan bayrağını ateşe vermesini sert bir dille kınamıştı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir