• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Hakkari`de İki Araç Aynı Dereye Uçtu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hakkari’de sabah saatlerinde itibaren etkili artıran kar yağışı şehir merkezinde hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar kalınlığının 35 santimetreyi geçtiği merkezde ulaşımda yaşanan sorunlar trafik kazalarına neden oldu. Kar yağışı ile beraber soğuyan hava ve buzlanan yollarda trafikte seyreden araç sürücüleri ve yayalar zor anlar yaşadı. Yeni Mahalle Fatih Kışlası yakınında meydana gelen trafik kazasında buzlanan yolda kayan Nusrettin Yaşar yönetimindeki 65 EF 656 plakalı araç virajı alamayarak 3 metre yükseklikte bulunan istinat duvarından aşağı kayarak dere yatağına uçtu. Kazadan yaklaşık 20 dakika sonra aynı yerde yine virajı alamayarak içindeki 15 yolcu ile köyden şehir merkezine seyreden Mustafa Yaşar yönetimindeki 27 AG 124 plakalı minibüs dere yatağına yuvarlanan aracın üstüne düştü. Her iki kazada sadece bir kişi yaralanırken, diğer yolcuların ise yara almadan kurtuldukları belirtildi.

Kazayı gören bazı vatandaşlar, yolların yağışlardan dolayı buzlandığını belirterek, minibüsün içindeki yolcuların son anda kendilerini araçtan dışarı atarak kurtulduklarını söyledi.

Öte yandan sabah saatlerinde yeniden etkili olan kar yağışı altında işyerlerine giden vatandaşlar adeta kardan adama dönüştü. İl merkezinde bazı araçlar adeta karda kaybolurken, bazıları da yolda kaldı. İl özel idaresi yetkilileri önceki gün geceli gündüzlü çalışmalar sonucunda açmış oldukları 132 köy ile 375 mezra yolunun yeniden ulaşıma kapandığını belirtti. İl ve ilçelerdeki kar yağışının belirli aralıklarla etkisini sürdürmeye devam edeceği bildirildi.

Yüksekova Ajans
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir