• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Kahta Kaymakamlığından iki proje müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya GAP idaresince desteklenen iki ayrı projenin ilçede uygulanmaya başladığının müjdesini verdi.

Kaymakam Ahmet Gazi Kaya yaptığı açıklamada, Kahta kaymakamlığı ve Kahta Sert Kabuklu Meyve Üreticileri Birliği`nin işbirliğiyle hazırlanan “Adıyaman – Kahta Yöresinde Sert Kabuklu Meyveleri İşleme Teknolojisi” isimli proje ve kaymakamlığımız ile Kahta Ziraat Odası işbirliğiyle hazırlanan “Çok Amaçlı Eğitim Salonu” projesi GAP idaresi tarafından kabul edildiğini söyledi.

İlçenin gelişmesi açısından önem arz eden proje çalışmalarında Kahta kaymakamlığı olarak 2016 yılında iyi bir ivme kazanıldığını belirten Kaymakam Kaya, eğitim, spor, tarım, hayvancılık, turizm ve bunun gibi ilçe için önem arz eden alanlarda proje hazırlama ve destek alma çalışmalarına 2017 yılında daha da ağırlık verileceğini belirtti.

Kahta Sert Kabuklu Meyve Üreticileri Birliği`nin sert kabuklu meyve işleme teknolojisi projesine  yüzde  10 oranında katkı sağlayacağı, ziraat odası başkanlığınca da çok amaçlı eğitim salonu projesine yüzde 30 oranında katkı sağlanacağı, geri kalan ödeneğin GAP idaresince karşılanacağı bildirildi.

GAP tarafından desteklenen projeler için ilçeye toplam 425 bin 430,00 TL kaynak aktarıldığını ve uygulama çalışmalarına başlandığını belirten Kaymakam  Ahmet Gazi Kaya, her iki projenin de Kahta için hayırlı olmasını diledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir