• DOLAR 32.576
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.519
  • ...
`Dünyadaki bütün savaşların temel kaynağı doların sahibi ABD`dir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın “Yastığın altında dövizi olanlar parasını altına, TL`ye dönüştürsün” çağrısına Batman`da bazı vatandaşlar, ellerindeki doları bozdurarak çağrıya destek verdi.

Dolar bozdurma kampanyasına destek vererek duyarlılık oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Batmanlılar, tek amaçlarının ABD ve Avrupa`nın oyununu bozmak olduğunu söylediler.

Cumhurbaşkanın çağrısıyla birlikte arkadaşlarıyla dolarlarını bozduklarını söyleyen Ziya Ulhak Yamaç, “Doları bozarak ve ateşini düşürmeye yönelik bir girişimde bulunduk. Dolar bildiğiniz gibi Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) parasıdır. Doların üzerinde bir piramit vardır ve bu piramit decalizmi sembolize etmektedir. Dünyadaki bütün savaşların temel kaynağı bu doların sahibi olan ABD' ve onun sağ kolu olan Avrupa`dır. Karşılıksız para basmaktadırlar. Biz de halkımızın ekonomisini güçlendirme ve dolardan uzaklaşma adına böyle bir eylem gerçekleştirdik. Bu eylemin tüm yurtta yayılmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Dünyadaki tüm kargaşaların temel sebebinin dolar olduğunu belirten Yamaç, “Dolar deyip geçmemek lazımdır. Dolar dünyada karşılıksız basılan tek para birimidir. Bugün bizim cebimizde yüz dolar var ise bu yüz dolar Amerika`ya karşılıksız kredi verme anlamına geliyor. O yüzden bölgemizdeki savaşlar, dünyadaki kan-revan, Arakan ve tüm Ortadoğu`nun bu halde olmasının temel sebebi deccalin beyin takımı ABD, Avrupa, Çin ve Rusya`dır. Bu yüzden tüm insanları dolardan vazgeçmeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ABD`nin Türkiye`yi ekonomik krize sevk etmeye çalıştığını belirten Fadıl Özdemir ise “15 Temmuz`da ülkemiz üzerine bir ameliyat yapılmak istendi. Bunda batı ve özellikle Amerika`nın parmağının olduğunu biliyoruz. Darbe başarılı olmadığından dolayı, darbenin devamı niteliğinde olan parasal olarak ülkemizi bir krize sevk etmeye çalışıyorlar. Biz de nasıl darbeye karşı meydanlarda direnmişsek şu an dövizlerimizi bozdurarak onlara en iyi cevabı vermeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Özdemir, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla biz bugün safımızı belli etmek adına az da olsa gelip dolarımızı bozduk. Ülkemizin ve milletimizin refahı ve maslahatı için biz bu çağrıya uyduk. Darbeler sadece silahla, tankla ve topla değil, yeri geldi mi ekonomik kriz çıkarmak yoluyla da Müslüman ülkeler üzerinde devam etmektedir. Batı`nın ayak oyunlarına karşı bütün halkımızı bu çağrıya kulak vermeye ve safını belli etmeye davet ediyorum.” dedi.

Dövizci Fahri Alkan da Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın çağrısının ardından halkın yoğun bir şekilde dolar bozmaya geldiğini belirtti. (M. Fatih Akgül, M. Sait Çelik – İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir