• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2420.312
  • ...
`Adaleti kimden bekleyelim?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün Ankara 2`nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesi davasının ertelenmesinin ardından İLKHA mikrofonuna konuşan maktul aileleri, adil bir yargılanma beklediklerini söyleyerek, davaya azmettiricilerinde müdahil edilmesini istediler.

Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı davanın 10'uncu duruşması 28 Aralık Çarşamba gününe ertelendi. Davanın giderek uzatılmasına tepki gösteren maktul aileleri, davanın sulandırılmak istendiğini söylediler.

6-7 Ekim saldırılarında katledilen Hüsayin Dakak'ın Babası Öztekin Dakak, Yasin Börü'nün amcası Mustafa Börü ve Hasan Gökgöz'ün Babası Mehmet Gökgöz, dün görünen davanın diğer davalardan bir farkının olmadığını söyleyerek, "kimden adalet bekleyelim" diyerek tepki gösterdiler.

Saldırıların azmettiricilerinin de davaya müdahil edilmesi gerektiğini belirten Öztekin Dakak, "Biz Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ`ın yargılanmasını bekliyoruz." dedi.

"İlk günden beri bu mahkemeden adalet beklemiyorum." diyen acılı baba Dakak, "Çocuğumun telefonunu çalan kişinin getirildiği ilk mahkeme ertelendi. İkinci duruşmaya gittik, telefonu çalan şahsı serbest bıraktılar. Biz olmadan bir mahkeme yapıldı. Tutuksuz olarak bıraktılar. Biz adaleti kimden bekleyelim?" diyerek yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti.   

"Azmettiriciler dosya da yok"

Dadak, "Mahkemeden adil bir yargılama bekliyorum. Bu davaya azmettiricilerinde müdahil edilmesi gerekiyor. Biz Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ`ın da bu kapıdan içeri girmesini ve yargılanmasını bekliyoruz.” dedi.

Yasin Börü`nün amcası Mustafa Börü de azmettiricilerin dava dosyasına müdahil olunması gerektiğini söyledi.

Davada herhangi bir gelişmenin olmadığını söyleyen Börü, “Saldırıları yaptıran azmettiricilerin maşaları yargılanıyor. Ama hâlen azmettiriciler dosya da yoklar. Bununla ilgili de bir sonuç çıkmadı. Diyarbakır`daki hiçbir delilde buraya ulaşmamıştır. Dava sulandırıldıkça sulandırılıyor. Bütün Müslümanların bu davaya sahip çıkmasını istiyoruz. Bu dava hak ve batılın yargılandığı bir davadır. Yasin ve arkadaşlarının değil.” ifadelerini kullandı.

"Mahkemede aynı senaryolar oynandı"

Hasan Gökgöz babası Mehmet Gökgöz de görülen bugünkü duruşmanın diğer duruşmalardan bir farkı olmadığını, azmettiricilerin yargılanması gerektiğini ve adalet istediklerini belirtti.

Gökgüz, "Bu duruşmada bir değişiklik olmadı. Aynı senaryolar oynandı. Avukatlar onlar için, 'hırsızlar' diyor. Hırsızın ne dini ne de imanı var. Hırsız olan biri ben oğlumu mu öldürmeyecek. Bunların hepsi bir senaryodur. Oğlum şehit edildiği zaman onun telefonunu çalan kişi belidir. Onun da bu davaya müdahil edilmesini, dosyaların birleştirilip Ankara'ya getirilmesini istiyorum. Biz, saldırıların azmettiricisi olan Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Gültan Kışanak'ın da bu davaya müdahil edilmesini ve yargılanmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu. (Emrah Deniz/M. Hüseyin Temel – İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir