• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Elbistan`da Susuzluk Köylüleri Bıktırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ellerine aldıkları su bidonları ve kovaları birbirine vurarak tepkilerini ortaya koyan köylüler, bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini ifade ettiler.

Köyde yaşanan susuzluğa çare bulunmasını isteyen ve meydanda su kuyruğuna giren köylü kadınlar, ellerindeki su bidonlarını yere atarak tepkilerini dile getirdiler. Suları akmadığı için çamaşır ve bulaşık yıkayamadıklarını belirten Aysel Kılınç adlı bayan, “Şehir merkezine 5 kilometre uzaktayız. Elbistan’dan ayrımız gayrımız yok. Dağlara taşlara su gidiyor, bizim köyümüze su gelmiyor. Susuzluktan ölüyor. Zengin olanlar kuyu açtırıyor. Kuyu açtıramayanlar ise suyu olan evlerden rica minnet su topluyor. Bilek gücüyle makine aldık. Onlar da susuzluktan arızalanıyor. Çamaşır ve bulaşık yıkayamıyoruz. Veli toplantısında öğretmenler; ‘çocuklarınızı temiz giyindirin’ diyorlar. Su yok ki çamaşır yıkayalım. Perişanız.” ifadesini kullandı.

Yaklaşık 300 haneden oluşan ve yaklaşık bin kişilik nüfusa sahip Alembey Köyü’ndeki susuzluk vatandaşları zor durumda bıraktı. ‘Su istiyoruz’ diyerek çaresizliklerini anlatmaya çalışan köylülerden Sırrı Horoz, yetkililere çağrıda bulunarak su problemlerinin çözülmesini istedi. “Dört bir yanımız su kaynıyor, biz susuzluktan kırılıyoruz.” diyen Horoz, “Başta cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, Kahramanmaraş valimize, Elbistan kaymakamımıza ve yetkililere sesleniyorum. Bizim hiç suyumuz yok. Bu kuleyi başımıza diktiler ama içi boş. Çeşmeden akan su içmeye bile yetmiyor. Gelsin görsünler. Bu kadar halkın ve bayanların suçu ne? Her tarafımız deniz kaynıyor biz susuzluktan ölüyoruz. Ne yapacağımız bilemiyoruz. Kule diktiler, ‘su gelecek’ dediler ama kulemiz bomboş. Muhtarımız gereken her şeyi yapıyor ama bir sonuca ulaşamıyoruz. Köyümüzde cenaze oluyor abdest alacak su bulamıyoruz. Şaşırdık kaldık. 10 senedir bu suyun mücadelesini yapıyoruz. Hayvanlarımız susuz. Bize bir çare, bize bir el uzatılsın.” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir