• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan`ın “dolarınızı bozdurun” çağrısı üzerine harekete geçen vatandaşlardan ilginç kampanyalar başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın, “yastık altınızdaki dolarlarınız bozdurup, TL yapın” çağrısı üzerine harekete geçen kimi vatandaşlar dolar bozdurma kampanyaları başlatarak, duyarlılık oluşturmaya çalıştıklarını belirttiler.

Bingöl`ün Solhan ilçesinde bir akaryakıt istasyonu işletmecisi İş adamı Mehmet Yardımcı, Dolar ve Euro`nun yükselişi ve ekonomiyi olumsuz etkilemesi nedeniyle ilginç bir kampanya başlatarak, bin Dolar ve Euro`yu bozdurup, makbuzunu getiren vatandaşlara 50 TL değerinde akaryakıt ücretsiz hediye edeceğini söyledi.

Akaryakıt istasyonu işletme sahibi Yardımcı, ofisinin camına astığı ve üzerinde,  “1000 Dolar bozdurup, makbuz gösteren herkese akaryakıt bedava” yazılı pankartla vatandaşları kampanyaya destek vermeye çağırdı.

“Dolar'daki artıştan dolayı her gün yakıta zam geliyor”

Dolar ve Euro`nun yükselişi ve ekonomiyi olumsuz etkilemesi üzerine ilginç bir kampanya başlatan Yardımcı, “Gün memlekete ve ekonomiye sahip çıkma günüdür. Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu çağrıya bizde kulak verdik. Biz her gün yol boyu tabelasındaki akaryakıt fiyatlarını değiştirmekten bıktık. Çünkü Dolar'daki artıştan dolayı her gün yakıta zam geliyor ve bizde her sabah tabeladaki fiyatları değiştiriyoruz.” dedi.

ABD dolarıyla, Avrupa ülkeleri Euro`suyla ülke olarak bizleri terbiye etmeye çalıştıklarını ifade eden Yardımcı, “Onların oyunlarına dur demek için bir kampanya düzenledik. Bin Dolar ve bin Euro bozdurup makbuzunu getiren her vatandaşımıza 50 TL yakıt hediye ediyoruz. Bütün vatandaşların ve halkımızın bu kampanyaya katılmalarını canı gönülden temenni ediyoruz. İnşallah kampanyamız hayırlara vesile olur.” diye konuştu.

“Silahla darbe yapamayanlar, ekonomik ve siyasi anlamda yapmak istiyorlar”

Yardımcı, ABD destekli 15 Temmuz darbesi girişiminde uçaklarla ve tanklarla darbe yapamayanların, şu an dolar ve Euro`yla ekonomik ve siyasi olarak darbe geçekleştirmeye çalıştıklarını belirterek, "Halkın sağduyusu, birlik ve beraberliği ile bunu da atlatacağız inşallah. Söz konusu memleket olunca herkes kendi şahsi menfaatini bir kenara bırakıp, memleket menfaatine olan konularda daha duyarlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)