• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Peygmber Sevdası Dalga Dalga Yayılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir haftaya sığmayan etkinlikler il, ilçe, belde ve köylerde düzenleniyor. Yoğun ilginin gözlendiği programların hiçbir basın yayın kuruluşunda çıkmaması da dikkatlerden kaçmıyor

Doğruhaber

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleri bütün hızıyla devam ediyor. Düzenlenen etkinliklere halk yoğun ilgi gösterirken bu yıl yoğun olarak programların belde ve köylerde  yapılması buralarda yaşayan insanlar için büyük bir sevinç ve mutluluk kaynağı oluyor. Birçok insan beldelerinde ve köylerinde böyle bir etkinliği ilk kez gördüklerini belirterek bu tür proğramların devamlı yapılmasını istediler.


BİNGÖL

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun organize ettiği "Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (sav)" isimli Kutlu Doğum programı Bingöl Şehir Stadyumu`nda düzenlendi. Sağanak yağmura rağmen programa katılan genç, yaşlı, kadın, erkek binlerce Bingöllü şemsiyeler altında programı izledi. Salâvatların eksik olmadığı programda, Efendimize atfen okunan şiir ve seslendirilen ilahiler, duygulu anlar yaşattı. Kutlu Doğum programında saatlerce salâvatlar, tekbirler dillerden düşmedi. Programa konuşmacı olarak katılan Ömer Çelik, yaptığı konuşmasında Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sundu. Hz. Muhammed`in (sav) âlemlere rahmet olarak gönderildiğini söyleyen Çelik, "Peygamberimiz bütün insanlık için rahmettir. Efendimizin Doğumuyla zalimlerin zorba düzeni yok olduğu gibi âlemlere de rahmet geldi" dedi. Çelik`in konuşmasının ardından Van`dan gelen Rahmet Tiyatro Grubu `Hz. Peygamber`in hayatından` sundukları kesit, programa katılanları hüzünlendirip, Asrı Saadet dönemine götürdü. Tiyatro gösterisinin ardından programa, Hz. Peygamber Efendimiz için Grup Selam tarafından okunan ilahilerle devam edildi. İlahilerin seslendirildiği esnada programa katılan bazı katılımcılar ilahilere halaylarla eşlik ettiler. Sağanak yağmurdan dolayı kısa süren program, okunan duayla sona erdi.


ADANA

Ceyhan- Peygamber Sevdalıları Platformunun organize ettiği Kutlu Doğum Etkinliği, Ceyhan Kapalı Spor Salonu`nda gerçekleşti. Yediden yetmişe salonu dolduran katılımcılardan bayanların yoğun ilgisi dikkat çekti. Programa konuşmacı olarak katılan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Peygamber Sevdalılarının Ceyhan`da düzenlediği ilk Kutlu Doğum konferansı olmasına rağmen Kapalı Spor Salonunun dolduğuna dikkat çekerek, "İnşallah ileriki senelerde Ceyhan`da yapacağımız etkinlikler böyle ufak mekânlarda değil, statlara meydanlara taşacak, ben buna samimiyetle inanıyorum" dedi. Göktaş Hocanın konuşmasının ardından konuşan Abdulvahab Kaplan da Ashabın Peygamber sevdasından örnekler sunan bir konuşma yaptı. Gecede Özlem Ajans sanatçılarından Özcan ve Mustafa ilahi ve ezgileri ile sahne alırken Kervan Tiyatro Grubu, Musab Bin Umeyr`in hayatından kesitler sunan bir piyes sergilediler.

Doğankent- Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent beldesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği belde halkı ile çevre köylerden gelen katılımcıların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Programın yapıldığı meydanın dar gelmesi üzerine, birçok kişi etkinliği damlardan takip etti. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen programa yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan siyer araştırmacısı Abdulvahab Kaplan, Doğankent`te şu ana kadar böyle bir etkinlik yapılmamış olmasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade ederek, “Bu gün Peygamber sevdası için burada toplanan binlerce kişiyi görünce, daha önceki senelerde bu etkinlikler neden bu meydanda yapılmamış diye kendime sormadan edemiyorum” dedi. Sık sık tekbirler ve salâvatların getirildiği etkinliğe, Kervan ilahi grubu ile minik Peygamber Sevdalıları kızların okudukları ilahi ve ezgiler renk kattı. Program, Ekrem hocanın yaptığı dua ile son buldu.


DİYARBAKIR

Çınar- Peygamber Sevdalıları platformu üyesi Şefkat Der`in düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği Çınar merkezden ve çevre köylerden yoğun bir katılım ve büyük coşkuyla kutlandı. Programda Kürtçe konuşma yapan Molla Münir Şanlı, “Resulullah (s.a.v) Efendimizin gelişiyle köleler, düşkünler, kimsesizler ve mazlumlar iman ve İslam nuruyla izzet buldular” dedi. Molla Münir Şanlı hocanın konuşmasından sonra sanatçı Bilal`in seslendirdiği ilahilerle Çınar halkı coştu. İlahiler esnasında yer yer düğün halkalarının oluştuğu gözlendi. Sanatçı Bilal`den sonra Peygamber Sevdalıları kız çocuk ilahi grubu ilahilerini seslendirdiler.

Programa konuşmacı olarak katılan Celal Bozdaş hoca da ayeti kerime ile başladığı konuşmasında, Resulullah (s.a.v) Efendimizin dönemindeki Müslümanların birbirlerine karşı fedakârlıklarını anlattı. Programın sonlarına doğru şiddetli yağmurun yağmasına rağmen halkın dağılmaması dikkat çekti.

Silvan- Peygamber Sevdalıları Platformuna üyesi Ümmet-Der tarafında organize edilen Kutlu Doğum etkinliği, binlerce Silvanlının katılımıyla gerçekleşti. Azizoğlu meydanında düzenlenen programda bayanların yoğun ilgisi dikkat çekti. Programa konuşmacı olarak katılan Kelha Amed Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Necat Özdemir, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler aktardı. Programda Sanatçılar Bilal, Mahfuz ve Özcan`ın okuduğu ilahiler silvanlıları coştururken Mevlid okunması sırasında duygulu anlar yaşandı. Programa konuşmacı olarak katılan Molla Sabri Hoca, konuşmasında Sahabelerin Rıdvan biatana atıfta bulunarak, "Biz de, bugün Silvan halkı olarak Resulullaha biat ediyoruz" dedi. Program misafirlere yapılan ikram ve dualardan sonra son buldu.

Bağıvar- Peygamber Sevdalıları Platformu, Diyarbakır`ın Sur İlçesine bağlı Bağıvar beldesinde Kutlu Doğum programı düzenledi. Yüzlerce kişinin katıldığı programda, Türkçe ve Kürtçe konuşmalar yapıldı. Kutlu Doğum Programına genç, yaşlı, kadın, erkek yüzlerce Peygamber aşığı katıldı. Programda ilk olarak Kürtçe konuşan İnzar Dergisi yazarlarında Mahmut Kılıç, Allah Resulü Hz. Muhammed`in (s.a.v) viladet yıldönümü kutlamak için bir araya geldiklerini, ancak amaçların sadece bu olmadığını söyledi. Kılıç, bu meydanda toplanmalarının asıl sebebini Allah`a ve Resulüne verdikleri sözü yenilemek olduğunu belirtti.

Daha sonra Türkçe bir konuşma yapan Ömer Çelik Hoca, Asrı Saadet’te yaşanan sıkıntı ve işkencelere değindi. Zayıfların ezildiği, içkinin su gibi tüketildiği, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü ve kumar yüzünden evlerin yıkıldı bir zamanda Efendimizin dünyaya geldiğini belirten Çelik, Efendimizin bir güneş gibi bu karanlıkları aydınlığa çevirdiğini söyledi.

BURSA

Mustazaf-Der Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, Arabayatağı Mahallesi pazar alanında yoğun katılımla gerçekleştirildi. Peygamber Sevdalıları kentin dört bir tarafından etkinlik alanına akın ederken bayanların yoğun katılımı dikkat çekti. Programa yazar Mehmet Ali Gönül ile gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş katıldı. Göktaş yaptığı konuşmada, "Bundan sonra artık hiç kimse bizi camilere sokamayacak, meydanlar, stadyumlar bizim olacak. Neden çünkü artık Peygamber Sevdalıları hiçbir yere sığamıyorlar " dedi. Mehmet Ali Gönül ise çocuk eğitimine vurgu yaparak, çocuklara ünlü futbolcu, siyasetçi veya herhangibir artistin ismini vermektense Hz. Peygemberin ismini vermenin daha güzel olduğunu söyledi.

BATMAN

Gercüş- Batman Peygamber Sevdalıları Platformu üyelerinden Enfa-Der, Batman`ın Gercüş ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Okunan ilahilerden sonra Molla Beşir Şimşek, Türkçe bir konuşma yaptı. Molla Beşir Şimşek konuşmasında "Bugün mutluyuz, bugün melekler mutludur. Çünkü bugün Peygamber Efendimizin Doğumu, mazlumları, mustazafları sevindirmiş zalim ve zorbaların saltanatını ise sarsmış, insanlık adına bir devrim yaşatmıştır" dedi. Molla Beşir Şimşek`ten hemen sonra Gercüş Enfa-Der kız Çocuk ilahi grubu ilahilerini seslendirdiler. Çocuk ilahi grubundan hemen sonra Molla Osman Tayfur, Kürtçe bir konuşma yaptı. Molla Tayfur, “Kıyamet gününde kim kime sevgi bağlamışsa onunla haşrolacağını söyleyerek ahirette siz de Allahın Peygamberi ile haşrolmak istemez misiniz?" dedi.

Beşiri- Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Hizmet-Der  Beşiri’de Kutlu Doğum münasebeti ile yağan yağmura rağmen coşkulu bir etkinlik gerçekleştirdi. Beşiri Futbol sahasında düzenlenen programa konuşmacı olarak Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü M. Ali Ortaç ve Bilge-Der Genel Sekreteri M. Ali Altun katıldı. Konuşmasını Kürtçe yapan Ortaç, Hz, Peygembere Peygamberlik geldikten sonra kadınların daha bir hürmet ve değer kazandığını söyledi. Allah ve resulünün hatırının her şeyin üstünde tutulması gerektiğini belirten Ortaç, "Allahın ve resulünün hatırını tutmak istiyorsanız tesettür ve örtünüze dikkat edin çünkü sizin başörtünüz İslamın sancığıdır" dedi. Yapılan konuşmalar sonrasında Grup Vuslat ilahi dinletisinde bulundu. Daha sonra çocuk ilahi gurupları okudukları birbirinden güzel şiir ve ilahiler ile katılımcıları coşturdu. Program esnasında mevlüd münasebetiyle katılımcılara ikramda bulunuldu. İkramdan sonra Şehmus Nasıroğlu kapanış duasını yaptı.


AĞRI

Doğubeyazıt- Peygamber Sevdalıları Platform`unun Doğubayazıt Eski Meydan`da düzenlediği Kutlu Doğum Programına binlerce Peygamber Sevdalısı akın etti. Coşkulu geçen program Kur`an-ı Kerim`in tilaveti ile başladı. Kur`an dan sonra Platform sözcüsü Av. Sedat Duman selamlama konuşmasını yaptı. Resulullahı ancak yaşayarak anlayabiliriz diyen Duman, "Bugün Hz. Resulullah`tan bahsederek biz insanlar, sözlerimizi güzelleştiriyoruz. Çünkü O`nu biz aciz insanlar anlatamayız" dedi.

Okunan ilahiler sonrası günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Molla Sabri Ortaç, Kürtçe yaptığı konuşmasında " Resulullah`ın bize en değerli olan iki mirasını bıraktı Kur’an ve Sünnet. Bunlar da bu gün içimizdedir. Bunları yaşamak bizim için bir gerekliliktir. Bizim İslam ümmeti olarak tekrardan ancak bunlarla dirileceğimiz aşikardır" ifadelerini kullandı.


VAN

Erciş- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Muhammed`i Sevda adlı Kutlu Doğum etkinliği binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Ercişlilerin coşkuyla karşıladığı etkinlikte tekbir ve salavatlar hiç eksik olmadı. Merkez Karayusuf Camii arkası Recep Tayyip Erdoğan Parkı`nda düzenlenen etkinlik, Kuran`ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan mevlitle devam eden programda, Grup Rahmet ve Grup Vahdet okudukları ilahilerle Peygamber Sevdalılarına coşkulu anlar yaşattı. Programa konuşmacı olarak katılan Vedat Turgut ve Molla Mehmet Ali Arslan, Hz Muhammed`in hayatından örnekler aktardıkları konuşmalarında katılımcıları Asr-ı Saadet iklimine taşıdı.


MARDİN

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Dost- Der tarafından düzenlenen Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed (sav) adlı Kutlu doğum etkinliğine Mardin halkı yoğun ilgi gösterdi. Artuklu Üniversitesi AKM salonunda düzenlenen programa ilgi büyüktü. İzleyiciler salona sığmadı. Etkinlikte konuşan gazetemiz yazarı Abdulkadir Turan, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler vererek, “Yesrib, Resulullah’a yönelerek kurtuldu. Selahaddin döneminde Müslümanlar her yanı bir siyer ve hadis meclisine çevirdi, ümmet dirildi, Kudüs kurtuldu. Biz de evlerimizi bir siyer ve hadis meclisine çevirmeliyiz. Kurtuluş, Resulullah’a bağlanmaktadır”dedi. Abdulkadir Turan’ın konuşmasından sonra sanatçı Bilal sahneyi aldı. İzleyiciler Bilal’ın okuduğu ilahilerle adeta coştular. Program Molla Mahmut Kılınç Hocanın konuşmasıyla devam etti. Mahmut kılıç Hoca yaptığı konuşmasında “Kadın, çocuk yaşlı demeden gönderdiğiniz selamları Resululllah efendimiz kendi kabristanından alıyor ve O da size selam yolluyor” dedi. Konuşmaların ardından okunan ilahilerle program son buldu.

Kızıltepe- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kızıltepe ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine binlerce kişi katıldı. Ulucami meydanında bir araya gelen binlerce Kızıltepeli, sık sık salavat ve tekbir getirdi. Kur`anı Kerim tilavetiyle başlayan Kutlu Doğum programı, ilahi sanatçısı Özcan`ın okuduğu ilahilerle devam etti. Programda bir konuşma yapan gazetemiz yazarlarından Abdulkadir Turan, Peygamber Efendimizi tanımak için onun hayatını okumanın önemine değinerek, "Akabe Biatı’nı yenileme zamanıdır. Resulullah aramızda değil ama Kur’an ve Sünnet aramızda. İyi günde kötü günde Kur’an ve Sünnete sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

Abdulkadir Turan`ın konuşmasından sonra Kelha Amed Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Av. Necat Özdemir, günün anlam ve önemi üzerine Kürtçe bir konuşma yaptı. Av. Necat Özdemir “Müslüman bir milletiz. Eğer insanlığı bugün kurtarmak için ardına verilecek bir lider aranacaksa O’ndan daha büyük bir lider bulunabilir mi? Biz, şunların bunların değil, O’nun izinden gideceğiz. Bugün bu yolda olduğumuz için alemlerin Rabbine sayısız kez hamd olsun” dedi.

Programda Grup Muhammed tarafından okunan mevlitle vatandaşlar adeta kendilerinden geçti. Etkinlikte küçük kız çocuklarının okuduğu şiirler duygulu anların yaşanmasına neden olurken oynanan skeç misafirler tarafından büyük bir beğeni topladı.

Midyat-  Peygamber Sevdalılarının düzenlediği ve Miting alanında yapılan mevlit etkinliğine yağan yağmura rağmen binlerce Midyatlı katıldı. Botan İlahi Grubunun okuduğu mevlidin ardından konuşan Abdulbari Çelik, Midyat halkının Kürdüyle, Arabıyla burada toplanmasının sünnete olan bağlılıklarının göstergesi olduğunu söyledi.

Daha sonra mikrofonu alan Muzaffer Karavil Hoca da, Müslümanların uyandığını ve Peygamber aşkıyla yandığını ifade ederek, "Bugün burada bu kalabalığı görünce asırlardan beri İslam`la ve Müslümanlarla savaşan İslam düşmanları Müslümanları İslam`dan uzaklaştırmak için savaştılarsa bu kalabalıklar gösteriyor ki insanlar Peygamberlerinden uzaklaşmamışlardır" diye konuştu.


ŞANLIURFA

Suruç- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Suruç`ta düzenlenen Kutlu Doğum programı Yunus Düğün Salonunda yoğun katılımla gerçekleşti. Salonuna sığmayan kalabalık dışarıya taştı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Kardeşler İlahi Grubunun okuduğu Kürtçe mevlit ile devam etti. Kürtçe bir konuşma yapan Mahmut Akgül, Peygamberimizin hayatından kesitler sundu. Daha sonra sanatçı Mustafa ve Bilal söylediği ilahi ve ezgilerle binlerce Suruçluyu coşturdu.

Etkinlikte konuşan Cami-Der Başkanı Muzaffer Karavil, herkesin ‘nefsi nefsi’ dediği kıyamet gününde Allah Resulünün (s.a.v), ‘ümmeti ümmeti’ diyeceğini belirten Karavil, "Bizler çok kutlu bir peygamberin ümmetiyiz. Ona her yönüyle kapılarımızı açmalıyız" dedi. Program Ramazan kılıç hocanın okuduğu dua ile sona erdi.

Birecik- Peygamber Sevdalıları Birecik`te Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Yoğun katılımın olduğu programda salon tıklım tıklım dolunce salon dışına sinevizyon kurularak salona giremeyenlerin programı takip etmesi sağlandı. Belediye Yazlık Düğün Salonunda düzenlenen etkinlikte Uhuvet-Der Şube Başkanı İbrahim Halil Barlak bir konuşma yaptı. Etkinliği düzenlemedeki amaçlarını belirten Barlak, "Gönüllerimiz Muhammedi aşkla yanıyor. Bu sevda için meydanlarda, Resulün coşkusuyla hür olmayı, gelişinin yıl dönümünü kurtuluş bilmeyi, O`na varmak için varlıklardan sıyrılmayı düşünerek toplandık" dedi.

Barlak`ın konuşmasından sonra program Mevlid- i Şerif okunarak devam etti.

Programda bölgenin tanınmış din alimlerinden Mehmet Şenlik ve Cemal Çınar Hocalar birer konuşma yaptılar. Etkinlikte çocuk ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler büyük beğeni topladı. Gaziantep`ten gelen Grup İnzar`ın okuduğu ilahilerle misafirlerdeki coşku doruğa çıktı. Kutlu Doğum etkinliği Mehmet Şenlik Hocanın okuduğu dua ile son buldu.

Sumaklı- Birecik ilçesine bağlı Sumaklı köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen Kutlu Doğum etkinliğine yüzlerce köylü katıldı. Şiddetli rüzgara rağmen katılımın son derece yoğun olduğu programda konuşan Said Esen Hoca Peygamberimizin gelişiyle insanlığın ve dünyanın kaderinin değiştiğini dile getirerek, "Onun gelişiyle Bilaller, Ammarlar kölelikten liderliğe yükseldi. Onun çağrısı diğer çağrılar gibi değildir. Onun çağrısı ilahi bir sedadır, ölü kalpleri diriltir, mazlumları ferahlatır. Onun çağrısı özlemli bekleyişlerin vuslatıdır” ifadelerini kullandı. Programa konuşmacı olarak Tarsus`tan katılan Salih Demir Hoca da, yaptığı konuşmayla, dinleyenleri adeta 1400 yüz yıl öncesine götürdü.

Köy Mevlit Gurubu tarafından okunan Kürtçe mevlidin ardından Çocuk İlahi Ekibi tarafından Resulullah`ı konu alan ilahi ve ezgiler programa ayrı bir renk kattı.


ELAZIĞ

Palu- Geçtiğimiz yıl kapalı alanda düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği bu yıl açık alanda yapıldı. Binlerce kişinin katıldığı programda coşkunun programın başından sonuna kadar hiç azalmadığı görüldü. Açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Palu Temsilcisi Kenan Ocak yaptı. Kenan Ocak yaptığı konuşmada Peygamber(sas)’in hayatından kesitler sundu.

Mahalli Mevlidhanlar İbrahim Güngören, Cuma Yıldırım ve Nusret Kağıtçıoğlu`nun okudukları mevlid ve kasidelerle duygulu anlar yaşandı ve Peygamber Sevdalıları kendilerinden geçti. Küçük kız çocukları okudukları ilahi ve şiirle etkinliğe renk kattılar.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Yahya Oğraş da, "Bugün yağmur yağıyor olabilir ama bizler onun sevgisiyle buradayız. İnşaallah bu yağan yağmurlar Ahiret`te arınmamıza vesile olacaktır" dedi.


SİİRT

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Miting Alanı`nda düzenlenen mevlit etkinliği Sağanak yağmura rağmen Siirtlilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Okunan mevlitlerle katılımcılar duygulu anlar yaşadı. Mevlidin ardından Botan İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahilerle devam eden etkinlikte konuşan Beşir Aksu, konuşmasına "Böyle yağmurlu ve sağanak havada Peygambere olan muhabbetinizi gösterdiğiniz için Allah sizi mükâfatlandırsın" ifadelerini kullandı. Daha sonra mikrofonu alan Molla Osman Tayfur, yaptığı Kürtçe konuşmada, bölge üzerinde kirli oyunlar oynandığını, halkı dininden uzaklaştırmak için her türlü gayretin sarf edildiğini ve Peygamber sevgisinin önüne geçilmeye çalışıldığını belirtti. Tekrar ilahi gruplarının sahne aldığı etkinlik, Behçet Sevgili Hocanın okuduğu duayla son buldu.


OSMANİYE

Peygamber Sevdalıları tarafından organize edilen Kutlu Doğum Programı Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde düzenlendi. Katılımın yoğun olması nedeniyle birçok kişi programı ayakta takip etti. Sık sık salâvatların getirildiği geceye Özlem Ajans sanatçılarından Özcan ve Mustafa ilahi ve ezgileri ile renk kattı. Geceye konuşmacı olarak katılan siyer araştırmacısı Abdulvahab Kaplan Hoca, Ashabın hayatından sunduğu kesitlerle Peygamber sevdasının ne anlama geldiğini anlattı. Daha sonra kürsüye gelen Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenen bir konuşma yaptı. Programın yapıldığı Kültür Merkezinin dolup taştığını ve dar geldiğini belirten Göktaş Hoca, "İnşaallah ileriki senelerde daha büyük mekânlarda, belki statlarda, meydanlarda bu organizasyonları yapalım."dedi. Etkinlik, Kervan Tiyatro Grubunun, Musab Bin Umeyr`in hayatından kesitler sunan piyesle devam etti ve yapılan kapanış duası ile son buldu. Saat 23.00`da biten etkinlik, son anına kadar katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Ayrıca Adana`da 101,1 frekansından yayın yapan Vuslat FM, tüm programı canlı olarak yayınladı.


İSTANBUL

İstanbul’da da İstanbul Umut-Der organizasyonuyla bayanlara yönelik Güngören`de bir Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Bayanlar etkinliğe çok yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte bir konuşma yapan Esra Sivi Peygamberimizin hayatından kesitler sundu. Programda ayrıca Peygamber Efendimizin sütannesi Halime validemize verilişini konu eden bir tiyatro gösterimi yapıldı. Etkinlik, çocuk ilahi grubunun sunduğu ve katılımcıları duygulandırdığı minik bir konserle sona erdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir