• DOLAR 32.798
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2509.436
  • ...
`Halep`le ilgili en büyük sorumluluk İslam ülkelerinin idarecilerine düşüyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi öncülüğünde Diyarbakır`da faaliyet yürüten birçok İslami Sivil Toplum Kuruluşu, Suriye`nin Halep şehrinde yaşanan katliamlara Cuma namazı sonrası yaptıkları açıklamayla tepki gösterdi.

Cuma namazına müteakip kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası açıklama yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Halep`te yaşanan katliamlara ilişkin en büyük sorumluğun İslam ülkelerinin idarecilerinde olduğunu, bu idarecilerin insanlık dışı katliamlara karşı dur demesi gerektiğini dile getirdi.

Halep`te devam eden savaş nedeniyle bugüne kadar bir milyona yakın insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Tanrıkulu, “Bu hayatını kaybeden insanlar genelde sivil insanlar. Bunların içerisinde çocuklar, bebekler, kadınlar, yaşlılar var ve bu insanların tedavi edildiği hastaneler, sağlık kuruluşları, ekmek ihtiyacını karşılayan fırınlar, üzülerek belirtmek gerekirse emperyalistler devlet Rusya ve ABD tarafından tahrip edilmekte ve yok edilmektedir. Son birkaç gündür büyük bir dram yaşanmakta, büyük bir katliam yapılmaktadır. Aslında olayı Batı ve Doğu`nun, İslam ümmetini ezmeye,  Müslümanları yok etmeye çalışması olarak görmekteyiz. Bu zalimlere karşı mazlum ve mustazafların yanında yer almak, onların zulümlerine karşı gelmek için özellikle İslam ülkelerindeki idareciler ve ehli vicdan sahibi olan diğer ülkelerdeki idarecilerin bu vahşi barbarlara karşı dur demeleri gerekiyor.” dedi.

Halep`te insani yardım için bir koridorun oluşturulması çağrısında bulunan Tanrıkulu, “Burada en büyük sorumluk İslam ülkelerinin idarecilerine düşüyor. Bundan dolayı gerek sivil toplum kuruluşları, etkili kanaat önderleri, siyasi partiler ve ülkemizde bulunan idareciler uluslararası arenada sözü geçen kişilerin bu insanlık dışı katliamlara karşı dur demesi gerekiyor. Bu katliamlar bir an önce durdurulmalı, en azında insanı yardım yapılabilmesi için koridorun açılabilmesi lazım.”  diye belirtti.

Geçen yıl Sur`da yaşananları da hatırlatan Tanrıkulu, “İşte gördüğünüz gibi Diyarbakır Sur`da kaosu, çatışmayı meşru hak arama aracı görenler bölgemizin altını üstüne getirdiler. Suriye`deki, Halep`teki manzaraları aratmayan görüntülerle karşılaştık. Birkaç emperyalist ülkenin, insanlıktan nasibini almamış vahşi barbarların düşüncelerini kışkırtmaları doğrultusunda bu adımları atmak doğru değil. Biz bir kez daha bu zulmü lanetliyoruz. Mazlum ve muztazafların yanında hem fiili, hem de kavli olarak olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir