• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
Döviz bozdurma kampanyasına ilgi artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Küresel piyasalarda dolar, ABD'de Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın seçimleri kazanmasının ardından hızlı yükseliş gösterdi. Sadece Türkiye'ye mahsus olmayan dövizdeki yukarı yönlü hareket karşısında hükümet, TL'yi özendirmek için önemli adımlar attı. Kamu ihalelerinde TL zorunluluğu başta olmak üzere, Rusya, Çin ve İran ile TL ile  ticaretin artırılması, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) tahsilatlarını TL ile yapacak olması ve AVM ve ofis kiralarında TL kullanımının özendirilmesi için harekete geçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Avrupa'nın en büyük otomotiv ticaret ve yaşam merkezi Otonomi'nin açılışını yaparken millete çağrı yaptı. Vatandaşa dövizi bozdurmalarını söyleyen Erdoğan “Yatağının altında döviz olanlar parasını altına dönüştürsün, TL'ye dönüştürsün. TL değer kazansın. Bu adımları atınca birilerinin oyunu bozulacak" dedi.

Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen “Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi" temalı 7. Boğaziçi Zirvesi'nde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik bir baskı aracı olarak kullanılan dolara karşı AVM patronlarına çağrıda bulundu. “Döviz baskısından piyasaları kurtarmamız lazım" diyen Erdoğan, AVM'lerde vesaire patronlar hep dövizle kiralama yolunu seçiyorlar. Şimdi burada yeni bazı adımlar atmak suretiyle geçici bir düzenleme gerekirse yapılır ve bu kiralamanın da ülkemizin şu anda bu süreci başarıyla atlatabilmesi için yerli para birimiyle bu süreci atlatma adımını atmalıdır diye inanıyorum. Bunu da duyurdum, duyuruyorum, duyuracağım" dedi.

"#BozDoları" kampanyası ile vatandaştan destek

Cumhurbaşkanının çağrısının ardından sosyal medya üzerinden TL'yi korumaya yönelik "Oyunu bozalım, dövizleri bozduralım" sloganıyla "#BozDoları" kampanyası da başlatıldı. Söz konusu kampanyaya Türkiye genelinde vatandaşlar destek oluyor. Pek çok vatandaş ellerindeki dolarları bozdurmaya başladı.

Tüm bu yaşanan gelişmelerin üzerine esnaf da harekete geçti. Dolar bozdurduğuna dair makbuz getiren vatandaşlara önemli imkanlar sunan esnaflar, böylelikle ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir