• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dövizinizi altına TL`ye dönüştürün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara`da yapımı tamamlanan otomotiv ticaret merkezi OTONOMİ`nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına, TL'ye dönüştürsün. Türk Lirası değer kazansın, altın değer kazansın. Ne lüzumu var; dövize değer kazandıracağız. Gelin bunu yapın ve bu adımı attığımız sürece birilerinin oyunu da bozulacaktı.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Akyurt`ta yapımı tamamlanan otomotiv ticaret merkezi OTONOMİ`nin açılış törenine katıldı. Avrupa ve Orta Doğu'nun en büyük otomotiv ticaret merkezi olma özelliğine sahip OTONOMİ`nin açılış töreninde Başbakan Binali Yıldırım, milletvekilleri, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve davetliler hazır bulundu. Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Konuşmasında son günlerde döviz ile ilgili yapılan spekülasyonlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Son günlerde hani bir döviz meselesi çıkardılar, dolar şöyle oldu, böyle oldu. Ne olursa olsun ben milletime şunu hatırlatıyorum: Sevgili milletim, sizleri Allah için seviyorum. Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını TL`ye dönüştürsün, Türk Lirası değer kazansın, altın değer kazansın. Ne lüzumu var dövize değer kazandıracağız. Gelin bunu yapın ve bu adımı attığımız sürece birilerinin oyunu da bozulacaktır. Hiç endişe etmeyin, bu oyunu kısa zamanda bozarız. Bundan önce de bunu yaptılar, 2007-2008`de de yaptılar, o zaman ne dedim? Teğet geçecek dedim, aynı şeyi yine söylüyorum, teğet geçecek.”

“Faizleri düşürmekten başka çare yok”

Faizleri düşürmekten başka çarenin olmadığını ifade eden ve “Biz dünyaya bakalım, Amerika`da faiz yüksek mi? Japonya`da yüksek mi? Avrupa`da yüksek mi? Peki ya onlarda bu kadar düşük de, biz niye 14-15-16`larda dolaşıyoruz?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşük faizle yatırımcının önünün açılacağını, yüksek faizin ise kamu bankaları da dâhil olmak üzere, sadece finans sektörünü ihya edeceğini vurguladı.

Türkiye`nin tarihî bir dönüm noktasında bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi tarihî bir dönüm noktasında verdiğimiz mücadeleyi unutmayın, en az Kurtuluş Savaşı dönemi kadar önemlidir. Nasıl Kurtuluş Savaşı`nın ardından yaptığımız tercihler sonraki bir asırlık dönemimizi biçimlendirdiyse, bugünkü tercihlerimiz de önümüzdeki bir asrı şekillendirecektir.” diye belirtti. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir