• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
Görgü tanıkları yurt yangınını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA (AA) - Adana'nın Aladağ ilçesinde, üç gün önce akşam saatlerinde, Sinanpaşa Mahallesi'ndeki özel öğrenci yurdunda çıkan ve 12 kişinin ölümüne, 24 kişinin de yaralanmasına sebep olan yangına müdahale eden vatandaşlar, yaşadıkları acı dolu geceyi unutamıyor.

Yurdun yanındaki evde oturan Yunus Erdoğan, yaptığı açıklamada, olay günü yemek yerken yangından haberdar olduğunu ve hemen dışarı çıktığını belirtti.

Yangına müdahale etmek amacıyla harekete geçtiklerini aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Baktım çocuklar çığlık atıyordu. Yorgan battaniye falan getirdim, birkaçı ona atladı. Daha sonra hemen merdiven getirdik. Birkaçını oradan indirdik. Zaten yangın her yeri sardı hemen. Geldim arkadaki kapıyı kırmaya çalıştım tekmeyle açılmadı. Sonra balta ile kırdım ama iş işten geçmişti, içeri görünmüyordu."

Erdoğan, "İtfaiyecilerin maskeleri yoktu, olay anında ben de kötüleştim, komşular su verdi. Merdivenlerini görmedim o anda." şeklinde konuştu.

'Battaniye bulduk, çocukları atlattık atlatabildiğimizi'

Görgü tanıklarından Muhammet Pınar adlı lise öğrencisi ise yolda itfaiyeyi gördüklerini ve hemen onlarla beraber bölgeye gittiklerini söyledi.

Yurt önüne geldiklerinde çocukların camlardan bağırdığını anlatan Pınar, şöyle devam etti:

"Çocuklar 'Kurtarın' diye bağırıyordu. Battaniye bulduk, çocukları atlattık atlatabildiğimizi. Daha sonra arkadaşla beraber kapıyı kırmaya çalıştık ve kırdık. Biz gelmeden önce aşağı atlayan öğrencileri yola çıkardık, arabalara taşıdık."

Pınar, itfaiyenin yangına müdahale anında açacak brandası olmadığını anlatarak şunları kaydetti:

"Komşulardan yorgan aldık, onları tuttuk, çocuklar atlasın diye. İtfaiyenin merdiveni vardı ama kısa geldi, açamadılar. Açtıktan sonra da itfaiye görevlileri çıkamadı. Onlar da panik halindeydi. Vatandaşlar camları kırmaya çalışıyordu, biz de taş falan attık camlara. 10-15 dakika sonra çocuklardan ses gelmemeye başladı."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir