• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Kepenk kapatan 9 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, PKK adına faaliyette bulundukları gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 16 kişiden 9`unun tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, “Gerek sosyal paylaşım siteleri üzerinden ve gerekse PKK/KCK terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten basın-yayın organları vasıtasıyla, örgütün üst düzey yöneticilerinin, iş yerlerinin kepenk kapatması, korsan gösteri ve sokak eylemleri yapılması yönündeki talimatları doğrultusunda ilimizde kepenk kapattıkları kamera çekimiyle tespit edilen şahıslar yakalanmıştır.” denildi.

Kepenk kapattıkları için gözaltına alınan 16 esnaftan 9`unun tutuklandığının bildirildiği açıklamada, şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 5 tabanca ile çok sayıda mermi, bir kuru sıkı tabanca, bir av tüfeği, örgütsel doküman ve elektronik cihazların ele geçirildiği kaydedildi.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz günlerde merkez Şahinbey ilçesi Vatan, Fırat, Güzelvadi ve Beybahçe mahallelerinde PKK`ye yönelik 20 adrese gerçekleştirilen eş zamanlı baskında 16 kişi gözaltına alınmıştı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir