• DOLAR 32.332
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2297.69
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz, İç Anadolu`nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz`in yağışlı geçeceğini açıkladı.

Son değerlendirmelere göre, kıyı kesimler ve Güneydoğu Anadolu`da yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenen yağışların, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yoğun kar, Sivas, Nevşehir ve Kayseri çevreleri ile Yozgat`ın doğu ilçelerinde kuvvetli kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının yurdun iç ve doğu kesimlerinde 2 ile 4 derece azalacağı, kuzeybatı kesimlerde 2 ile 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren doğusu ile Çanakkale'nin iç kesimleri ve Tekirdağ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, gece saatlerinden itibaren Bursa, Balıkesir ve Bilecik çevrelerinde karla karışı yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Ege: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Kütahya, Uşak ve Afyon çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile sabah saatlerinde Anamur ve Alanya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölgenin doğusu ile bu sabah saatlerinde Konya ve Eskişehir çevreleri, gece saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Nevşehir, Sivas, Kayseri çevreleri ile Yozgat'ın doğu ilçelerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş ve Hakkâri çevreleri ile Şırnak'ın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor. Bölgenin genelinde buzlanma ve don bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla kuzey ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 16°C

Ankara: Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 4°C

Bursa: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu ve yüksekleri kar yağışlı 9°C

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 10°C

Edirne: Parçalı ve çok bulutlu 11°C

Gaziantep: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 9°C

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 11°C

Konya: Parçalı çok bulutlu 3°C

Muğla: Parçalı ve az bulutlu 10°C

Samsun: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 8°C

Trabzon: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6°C

Zonguldak: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8°C (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir