• DOLAR 32.553
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2426.89
  • ...

Batman merkez ve ilçelerindeki çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek, meyveciliğin gelişmesini sağlamak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla ‘Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi` kapsamında Batman`daki çiftçilere yaklaşık 225 bin adet Antepfıstığı fidesi dağıtımı yapıldı.

Tarım Kredi Kooperatifinde yapılan fidan dağıtım törenine; Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ömer Atilla ve çiftçiler katıldı.

Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonunda dağıtımı yapılan Antepfıstığı fidanın maliyeti ise yüzde 70 hibe ile Batman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından finanse edildi.

Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas tarafından çiftçilere temsili olarak fidanların dağıtımı yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman merkez, Hasankeyf, Beşiri, Kozluk, Sason ve Gercüş ilçelerinde Antepfıstığı bahçesi tesis eden çiftçilere 225 bin adet Antepfıstığı fidesi dağıtımı yaptıklarını söyledi.

İlkbaharda da çiftçilere yaklaşık 150 bin adet Antepfıstığı fidesi dağıttıklarını anımsatan Kiyas, İl Özel İdaresinde proje için ayrılan toplam ödeneğin bir milyon 50 bin TL olduğunu belirtti.

“Yakın gelecekte Batman fıstık merkezi olacak”

Antepfıstığı fidesinin yanında 20 bin adet ceviz fidesi dağıtımının da olacağı bilgisini aktaran Kiyas, “Biz ilkbahar sezonunda 150 bin, şu anda 225 bin adet ve toplamda 375 bin adet bu yıl fıstık fidanı dağıtıyoruz. 20 bin adette ceviz dağıtıyoruz. Bölgemizde yoğun bir şekilde fıstığa talep var. Bu dağıttığımız 375 bin fıstıktan daha fazla belki çiftçi kendi imkânlarıyla alıyor. Biz yakın bir gelecekte Batman`ın ciddi bir fıstık merkezi olacağını düşünüyoruz.” dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)