• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
Yetim-Der`den 450 yetime ayakkabı yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Diyarbakır`da bulunan Yetim Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), ihtiyaç sahibi 450 çocuğa ayakkabı yardımında bulundu.

Konuyla ilgili konuşan Yetim-Der Yardım ve Tespit Komisyon Başkanı Vedat Bilge, soğuk kış günlerine girdiğimiz şu günlerde çocukların ayakları soğuktan etkilenmemesi için kışlık ayakkabı kampanyası başlattıklarını söyledi.

Şu anda 450 yetim ve öksüz çocuğa ayakkabı yardımında bulunduklarını söyleyen Bilge, Yetim-Der olarak hayırlı çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini kaydetti.

Derneklerine kayıtlı olan muhtaç çocukların büyük bir kısmının okul çağında olduğunu belirten Bilge, “Kimisi ilkokul, kimisi ortaokul, kimisi liseye gidiyor. Biz Yetim-Der olarak bu çocukların aylık ihtiyaçlarını her ay verdiğimiz 100 TL ile de karşılamaya çalışıyoruz. Bundan önceki kampanyamızda elbise ihtiyaçlarını karşıladık. Kurban ve Ramazan bayramlarında hem bayramlık elbiselerini ve ayakkabılarını karşıladık ve gıda yardımında bulunduk. Yetim-Der olarak, gıda, giyim ve nakdi yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz inşallah.” dedi.

Kendi imkânları ölçüsünde yardımlarda bulunmaya çalıştıklarını ancak ulaşılması gereken çok fazla muhtaç ailenin olduğunu söyleyen Bilge, hayırsever vatandaşlara da çağrıda bulunarak, “Bu yetimlere daha fazla ulaşabilmek için hayırsever vatandaşlardan imkânı ölçüsünde yapacağı yardımlar havuzda birikecektir. Böylece daha fazla yetime ulaşabilir ve ihtiyaçlarını karşılayabiliriz.” şeklinde konuştu.

Bilge, “Suriye`den göç eden aileler içerisinde özellikle yetimlere yardım ediyoruz. Suriye`den gelen aileler dışında bir de Sur mağduru aileler var. Evleri yıkılmış, bütün eşyaları yıkılan, Sur ve Bağlar tarafından göç etmiş ailelere de imkânlarımız ölçüsünde yardım etmeye çalışıyoruz. Bunlardan bir kısmına hem ev kiraladık, eşyalarını tamamlamaya çalıştık hem de aylık düzenli olarak kendilerine yardımda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı. (Hüseyin Genel, M. Sıddık Bilge- İLKHA) 

 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir