• DOLAR 32.559
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2424.18
  • ...

Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava nedeniyle gribal hastalıklardan korunmak için birçok kişi soluğu aktarlarda alıyor.

Gaziantep`in tarihi Kürkçü Hanı`nda 30 yıldır aktarlık yapan Bülent Bilici, yazın durgun geçen işlerinin havanın soğumaya başlamasıyla hareketlendiğini söyledi.

Şifalı bitkilerin her türlü gribal hastalığa iyi geldiğini belirten Bilici, “Grip şikâyetlerle ilgili gelen müşterilerimiz var. Bu konuda grip tedavisi için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Soğuk algınlığına karşı zencefil, zerdeçal ve hatmi çiçeği gibi şifalı bitkileri öneriyoruz. Genelde grip ile ilgili papatya, hatmi çiçeği, ada çayı, alıç yaprağı, ıhlamur, kuşburnu ve diğer bitki türlerinin karıştırılıp içilmesini istiyoruz.” dedi.

Papatya ve ada çayının iltihap kurutucu özelliği olduğunu dile getiren Bilici, “Müşterilerimiz şu an daha çok ıhlamur ve zencefili talep ediyor. Biz çörek otunu da tavsiye ediyoruz. Çörek otu yağı hazırlıyoruz. Çörek otu her türlü rahatsızlığa faydalı olan bir bitkidir. Bununla birlikte melengiç kahvemiz var. Menengiç kahvesini 2 yaşından sonra çocuklar dahi içebilir. Hiçbir zararı ve yan etkisi yoktur. Tabi, vatandaşlar ilk önce doktorlarımızı tercih etmeli, doktorlardan sonra bizleri tercih etsinler. Biz de elimizden geldiği kadar müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)