• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR`dan belediyeye "hizmet" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çınar ilçe merkezi ve kırsal bölgelerde, alt ve üst yapı noktasında gerekli hizmetlerin yapılmadığı belirtilerek yetkililere, hizmetlerin aksatılmaması çağrısında bulunuldu. 

Açıklamada, ilçe merkezinde mevcut su ve kanalizasyon şebekesinin 1984 yılında yapıldığı hatırlatılarak söz konusu şebekenin artık işlevsiz hale gelmesine rağmen gerekli çalışmaların yapılmadığı belirtildi.

Kamuoyunda Büyükşehir yasası olarak bilinen 6360 sayılı kanun ile ilçe merkezine bağlı köylere hizmet verme işleminin belediyelere verildiğine işaret edilen açıklamada, “Buna rağmen gerek ilçemiz merkezindeki işlevini yitirmiş bulunan kanalizasyon şebekesi ile mahalleleri ilçeye bağlayan ana yolların yapım, bakım ve onarım ile ilgili herhangi bir faaliyet gözlenmemiştir.“ denildi.

Mahalle muhtarları ve vatandaşlar tarafından, yaşanılan sorunların defalarca belediyeye iletildiğine değinilen açıklamada, özellikle yolların yapımı noktasında geçici çözümlerin ortaya konduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada,  “Mahalle muhtarlarının sık sık yapmış oldukları müracaatları üzerine, mahalleleri ilçeye bağlayan bir kısım yollara sadece beyaz toprak dökülmüş olduğu müşahede edilmiştir.  Bu toprağın da anılan yolların bakım ve onarımına hiçbir katkısı olmadığı açıktır. Aksine, bu toprağın yollara dökülmesi müteakibinde, yollarda defalarca trafik kazaları meydana gelmiştir. Bunun yanında yaz mevsiminde, bu toprak nedeniyle oluşan toz bulutları, evleri yol güzergâhı üzerinde bulunan mahalle sakinlerinin sağlığını olumsuz etkilemiştir.” ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamanın devamında yetkililere şu çağrıda bulunuldu: “İlçemiz mahallelerini ilçe bağlayan yollar, ilçe merkezindeki işlevini yitirmiş ve ilçe halkının sağlığını tehdit eder duruma gelmiş bulunan kanalizasyon şebekesi ile ilçe merkezindeki yaya kaldırımlarının bir an önce yeniden yapılması gerektiğini ilgililere hatırlatıyoruz. HÜDA PAR olarak ilçe halkımızın şiddetle ihtiyaç duyduğu bu hizmetlerin yapılmasının takipçisi olacağımızı ilgililere duyuruyoruz.” (Vedat Aydın- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir