• DOLAR 32.572
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.42
  • ...
İstanbul`da Resmi Kurumlar Tatil Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TEM, Avcılar`dan itibaren Edirne istikameti ulaşıma kapatıldı.
TEM Otoyolunda meydana gelen iki ayrı kaza nedeniyle otoyol çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.
 
İstanbul`da kar yağışı sabaha karşı etkisini artırdı. Kentte birkaç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı sabaha karşı etkisini artırdı. Meteorolojinin tahminleri doğrultusunda, hava sıcaklığı 3 ila 5 derece azaldı. Özellikle yüksek kesimler beyaza büründü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış çalışma araçları güzergâhlarda hazır bekleyerek kar tutan yolları temizledi. Don tehlikesine karşı yollar tuzlandı. Sürücüler ışıklı levhalarla kar ve dona karşı uyarıldı.
 
İstanbul`da resmi kurumlar tatil yaptı
 
İstanbul`da etkili olan kar yağışı nedeniyle resmi kurumlar saat 15.30`dan itibaren tatil edildi.

Bu arada İç hat uçuşlarında Hatay Havaalanı sel baskını yüzünden iki günlüğüne tüm uçuşlara kapatıldı.

Bugün gerçekleşmesi gereken TK-2257 Hatay uçuşu iptal edildi. TK-2412 – TK 2418 Antalya ,TK-2116 Ankara, İşletme sebeplerinden iptal edildi.

TK-2032 Konya TK-2302-TK 2310 İzmir, TK 2010 Kayseri ,TK 2504 Bodrum,TK- 2662 Sivas hava muhalefeti nedeniyle İptal edildi.

Dış hatlarda ise TK –1845 Atina, TK-332 Bakü, TK-1937 Brüksel ,TK-465 Odesa seferleri karşı havalimanları hava muhalefeti sebebiyle iptal edildi.

Kar yağışı nedeniyle pistlerin tamamının açık olmasına rağmen, uçakların buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkanması (De-Icing) işlemi nedeniyle, Atatürk havalimanındaki seferlerde gecikmeler yaşanıyor.

Denizi ulaşımında aksama var!


11:38 - Yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle aksayan şehir hatları vapu seferleri normale döndü.

İstanbul`da kar yağışı nedeniyle bir süre ara verilen Üsküdar-Beşiktaş seferlerinin normale döndüğünü bildirdi.

Şehir Hatları AŞ`den alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin azalması üzerine iptal edilen Üsküdar-Beşiktaş ve Beşiktaş-Üsküdar seferleri normale döndü.

09:34 - İstanbul`da etkili olan yoğun karyağışı ve tipi nedeniyle şehir hatları vapurları seferlere ara verdi.

İstanbul Şehir Hatları AŞ, kenti etkisi alan yoğun kar yağışı nedeniyle Üsküdar-Beşiktaş seferlerini karşılıklı olarak iptal etti.
Şehir Hatları AŞ`den alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin azalması üzerine Üsküdar-Beşiktaş ve Beşiktaş-Üsküdar seferleri iptal edildi.

Karaköy-Kadıköy, Kadıköy-Beşiktaş, Eminönü-Kadıköy ve Adalar seferleri ise karşılıklı olarak gecikmeli olarak yapılabiliyor.

Yetkililer, diğer seferlerin ise normal seyrinde devam ettiğini bildirdi.

-İDO`nun iptal seferleri-

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), İstanbul ve Marmara Denizi`nde etkili olan kar yağışı ve poyraz nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

Saat 09.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, saat 08.00 Armutlu-Armutlu tatil köyü/Yenikapı-Bostancı, saat 07.30 Bandırma/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri yapılamadı.

Bostancı-Yenikapı/Armutlu tatil köyü-Armutlu arasında saat 17.15 deniz otobüsü ile Bandırma/Yenikapı arasında saat 18.30 hızlı feribot seferleri de hava muhalefeti dolayısıyla yapılamayacak.

Bandırma/Yenikapı-Bostancı ile Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Marmara Denizi`nde etkili olan poyraz nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri`nin (İDO) sabah gerçekleştirilecek bazı seferleri de iptal etti.

Gökçeada-Kabatepe araba vapuru seferleri iptal

Kuzey Ege`de kuvvetli poyraz deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün 2 seferin yapılamadığı Gökçeada-Kabatepe hattında bugün de Kabatepe`den Gökçeada`ya saat 10.00, Gökçeada`dan Kabatepe`ye saat 16.30`da yapılması planlanan seferler iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ve adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, diğer hatlardaki seferlerin sürdürüldüğünü kaydetti.

İDO`dan alınan bilgiye göre, saat 07.30 Bandırma/Yenikapı-Bostancı ile saat 09.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri poyraz nedeniyle yapılamayacak.

AKOM Kırmızı Alarmda...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi de yağış nedeniyle SARI alarmdan KIRMIZI alarma geçti.

Gece başlayan kar yağışı sabah saatlerinde şehri beyaza bürüdü.

Belediyeye bağlı ekipler ise tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Sabah trafiğinde alınan önlemler sayesinde çok büyük bir olumsuzluk yaşanmadı.

Ekipler gece boyunca 3 bin 772 ton tuz, 73 ton solüsyon kullandı.

Karla mücadele ekipleri 9 bölgede 2 bin 406 personel, 870 araç ile gece ve gündüz buzlanmaya karşı çalışmalarına devam ediyor.

Öte yandan evsizler ise belediye tarafından bir spor salonunda misafir ediliyor.

Yurt genelinde hava sıcaklığı düşüyor!

Megakent İstanbul, bugün sabah güne yine `buz` gibi bir havayla uyandı. Kar yağışının geçtiğimiz hafta hayatı olumsuz etkilediği kentte, yeni kar yağışı ve rüzgarın etkisiyle sıcaklık hissedilir derecede azaldı. 3 gün boyunca buz gibi bir hava yaşanacak. Meteoroloji, buzlanma ve dona karşı `dikkat` diyor.

Kış şartlarının artık tamamen kendini hissettirdiği şu günlerde Türkiye, dün geceden itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı bir yeni hava dalgasının etkisi altına girdi. Yağışlar Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. İstanbul`da ise sıcaklık 2-3 derece düşecek ve 3 gün boyunca buz gibi bir hava yaşanacak. Yeni haftaya hafif kar yağışı ve soğukla başlayan İstanbullular, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle daha da üşüyecek. Kentte bugün gündüz en yüksek sıcaklık 2, gece ise -1 derece. Yarın ve Çarşamba günü ise sıcaklık 1-2 derecede seyredecek. An

cak her iki gecede termometreler -2 dereceyi gösterecek. Perşembe günü ise güneş yavaş yavaş ortaya çıkacak ve hava ısınmaya başlayacak. Haftanın son günü yani Cuma günü ise sıcaklık, 7 dereceye yükselecek ve güneşli bir gün yaşanacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir