• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Allah için harekete geçin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsmail Dalkılıç - Doğruhaber 

Suriye halkı, özelde de Halep halkı adına İslam Dünyasının etkin güçleri, Türkiye, İran ve Suudi Arabistan'a açık çağırıda bulunuyoruz, bu katliamı durdurmak adına ALLAH İÇİN HAREKETE GEÇİN!

Suriye`de, rejim ve destekçilerinin Halep`te yerleşim yerlerini hedef alan son saldırılarında 75 kişi hayatını kaybederken, iki haftalık bilanço 668`e çıktı. Halep Sivil Savunma İdaresi, bölgeyi tamamen afet bölgesi ilan etti. BM, Halep`in doğusunun ‘yiyeceksiz kent` haline geldiğini duyurdu. Saldırıların durması için tüm dünyaya seslenen Halep halkı, vicdan sahibi herkesi harekete geçmeye çağırdı

Suriye`de rejim güçlerinin kuşatması altında olan Halep`in doğusunda yerleşim yerlerini hedef alan son 24 saatlik saldırılarda 75 kişi hayatını kaybetti. 15 Kasım`dan bu yana kentte 2 bin hava saldırısı, 7 bin topçu atışı, ayrıca balistik füze, misket bombası ve uluslararası kanunlarda yasak olan klor gazının atılması sonucu ölen sivillerin sayısı 668`e yükseldi. Muhaliflerin elindeki bölgenin üçte biri de rejimin eline geçti.

BU BİR SAVAŞ SUÇU!

Rejim ve destekçilerinin bombardımandan kaçan sivilleri hedef alması ve ölenlerin çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturması, saldırıların insanlık dışı ve savaş suçu olduğunu bir kez daha ispatladı. Son iki hafta içinde kentin doğusundaki tüm hastaneler, sağlık merkezleri ve elektrik santralleri, rejim saldırılarıyla hizmet dışı kaldı. Kentte hizmet veren yalnızca 3 fırın bulunuyor. Bölgede okulların tümü kapalı. Yaklaşık 300 bin sivil, 30 kilometrekarelik bölgede sıkıştı. Rejimin, Halep`ten çıkmak isteyenleri de vuruyor.

Halep`te muhaliflerin kontrolündeki bölgelerden sorumlu sivil savunma idaresi, Halep`in doğu mahallelerini tamamen afet bölgesi ilan etti. Sivil savunma idaresi; rejim ve Rus uçaklarının bombardımanının durması için, tüm insani yardım kuruluşlarından harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

BM: HALEP`İN DOĞUSU ‘YİYECEKSİZ KENT` HALİNE GELDİ

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Halep`in doğusuna ulaştırılan insani yardımların 13 Kasım`da tükendiğini belirterek, “Bu durum, Halep`in doğusunu ‘yiyeceksiz kent` haline getirdi.” dedi. Sözcü Dujarric, BM`nin, Halep`in doğusunda son günlerde yoğunluğu artan ve çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan hava bombardımanı ve şiddetlenen çatışmalar nedeniyle son derece kaygılı olduğunu söyledi. Dujarric; yardımların önündeki engelin, çatışmaların sürmesi olduğunu da kaydederek, “Çatışmaların sürmesi bizim insani yardım çalışması yapmamızı engelliyor ve sivillerin tarifi imkânsız acılarını artırıyor.” dedi.

MUHALİFLER DOĞU HALEP`İN ÜÇTE BİRİNİ KAYBETTİ

Suriye`de rejim güçleri, son 3 gündeki çatışmalar sonucunda Doğu Halep`te muhaliflerin kontrolündeki 10 mahalleyi ele geçirdi. Halep`in doğusundaki muhaliflerin kontrolündeki bölgeyi ikiye bölen rejim güçleri daha sonra ikiye böldükleri bölgenin kuzeyinde denetimi ele geçirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdurrahman`a göre, son günlerde yaşanan çatışmaların sonucunda muhalifler, 2012`den bu yana en büyük kaybı yaşadılar.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir