• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...
12 Nüfuslu Ailenin Yoksulluk Dramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Petrolkent Mahallesi 2875 Sokak no 26`da oturan Fatma ve Yaşar Gültekin hayırseverlerden kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor. En küçüğü 3 yaşında en büyüğü 15 yaşında olan 10 çocuğa sahip olan ailenin çocuklardan beşi okulla gidiyor.

Mağduriyetini dile getiren ev hanımı Fatma Gültekin "Aile olarak çok zor durumdayız. Beyim amelelik yapıyor bir gün çalışıyor bir hafta boşta geziyor. İş olmadığı için geçimini sağlayamıyor. Tek gelirimiz sosyal yardımlaşmadan üç ayda bir aldığımız 100 TL ve verilen yemek. Bunlar olmasa açlıkla karşı karşıya kalacağız. Biz 12 nüfus tek göz odada yaşamak zorunda kalıyoruz akşamları yattığımızda çocuklarımızın odada yatacak yeri yok mevcut olan eşyalarımın çoğu dışarıda naylonla kapatmışım şuanda bakkala 600 TL borcum var gerçekten çocuklarımla beraber mağdurum yetkililerden ve hayırseverlerden evimin onarılması bana ve çocuklarıma uzanacak bir yardım elini bekliyorum dedi.

Komşuları Hüseyin Yıldırım ise "Bu aile çok mağdur durumda 12 nüfusu ile tek göz odada yaşıyorlar yerleri o kader dar ki yatacak yerleri yok herkesten bu aileye yardım etmelerini istiyorum." dedi.

M. Salih Özcan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir