• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dövizdeki olumsuz dalgalanmadan dolayı insanların altına yöneldiğine dikkat çeken Tuğrul "Altın fiyatlarının daha da yükseleceğini düşünüyorum. Uzun vadede altına yapılan yatırımlar hiç bir zaman zararla sonuçlanmayacak şuan 163 TL olan çeyrek altın 2012 yılı ortalarına kadar 200 TL`yi bulabilir. Ülkelerdeki ekonomik buhranlardan dolayı, dolar istenilen seviyede değil. Dövizdeki olumsuz dalgalanmalar vatandaşı altına yöneltiyor." dedi.
 
Çin, Hindistan ve İran`ın altına müthiş derecede yatırım yaptıklarını belirten Tuğrul, dünyada, Amerikan Doları ve Avrupa bölgesinin parası Avro`ya ülkelerin güveninin kalmadığını belirtti.

Artık kişilerin değil ülkelerin altına yatırım yaptığını ifade eden Tuğrul "Güvenmedikleri içinde kendi hasılasının büyük bir bölümünü altına yatırıyorlar. Bu gibi ülkelerin altına yatırımları anormal derecede arttı. Bu nedenle altın azalıyor. Altında azalınca değerleniyor, değeri arttıkça bu da fiyatlara yansıyor. Altın fiyatlarının artması beklenmekte bunun içinde uzun yıllar gerekmiyor. Altın, hiç bir yerde değer kaybetmez ve kilo vermez. Dolayısıyla, altın sürekli iyi bir yatırım olma özelliğini koruyacaktır." diye konuştu.