• DOLAR 32.521
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2432.184
  • ...
 Kemik erimesi hastası çocuk yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmit`te sarımsak satarak geçimini sağlamaya çalışan Uğur-Esra çiftinin 5 yaşındaki çocukları4,5 yaşındaki Muhammed Baki Eğmez, doğumundan bu yana kemik erimesi (Osteoporoz) hastalığıyla mücadele ediyor.

Çocuklarına henüz 2 aylık iken kemik erimesi teşhisi konulduğunu ve gün be gün gözlerinin önünde eridiğini ifade eden baba Uğur Eğmez, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

“Gözlerimin önünde eriyor”

Epilepsi hastası olan baba Uğur Eğmez, “Sarımsak satıyorum. Maddi durumum hiç iyi değil. İzmit`te kirada kalıyorum. Kiram 250 TL ve daha ev kiramı ödeyemedim. İki tane çocuğum var. Kaymakamlık bana sadece kömür ve erzak yardımında bulunuyor. Ben epilepsi hastasıyım. Buradaki muhtarlık ancak benim ilaçlarımı alabiliyor. Çocuğum kemik erimesi hastası, gözlerimin önünde günden güne eriyor. Çocuğum ölümle mücadele ediyor. Tedavisi için gereken ilaçların maliyeti ayda 6 bin 300 Euro tutuyor. Bunu karşılayacak gücümüz yok.” diyerek çaresizliğini dile getirdi.

“Çocuğum iyileşsin gerekirse böbreğimi veririm”

Küçük Baki`nin tedavisi için kullanılan bir iğnenin 750 Euro olduğunu söyleyen Baba Eğmez: “Dünya kadar borcum var. Çocuğumun iyileşmesi için gerekirse böbreğimi de satarım. Yeter ki çocuğumun sağlığı yerine gelsin. Çocuğumun, her bir iğnesi 750 Euro ve 10 yaşına kadar bu iğneleri kullanması gerekiyor. Durumu iyi olan hayırsever iş adamlarına ve yetkililere sesleniyorum. Bize yardım ellerini uzatsınlar.” şeklinde konuştu. (Ahmet Karakaş/İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir