• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Yemen`in yarısı yiyecek sıkıntısı çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Husiler ile Suudi Arabistan destekli koalisyon arasındaki çatışmaların sürdüğü Yemen`de 14 milyon insan yiyecek sıkıntısı çekiyor. Bu, 2015 Martından bu yana savaşın yaşandığı ülkedeki nüfusun yarısı. Yaklaşık bir buçuk milyon çocuk, yetersiz beslenmeden muzdarip. Bunların üçte biri, ileri seviyede açlık çekiyor.

Yemen`in Hudeyde kentinde 2 sene önce kurulan çocuk merkezindeki doktorlar kapasitelerini aşacak şekilde çalışmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Hudeyde Genel Devrim Hastanesi`nin çocuk merkezi yöneticisi  Doktor Rada al Areeqi, ayda yaklaşık 70 çocuğu tedavi etmeye çalıştıklarını ifade etti.

UNICEF`in Yemen sözcüsü Muhammed Asadi, “Sadece Hudeyde`de yaklaşık 100 bin çocuk akut ya da ölümcül yetersiz beslenmeden muzdarip. Akut yetersiz beslenen çocuklar, sağlıklı çocuklardan 10 kat daha fazla ölüm riskine sahip” dedi.

Çatışmaların başlamasından önce bile en fakir Arap ülkesi olan Yemen'de İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan destekli koalisyon arasındaki çatışmalarda şimdiye kadar 10 binden fazla insan öldü. 2 milyonu aşkın insan evini terk etmek zorunda kaldı.

Kaynak: Reuters

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir