• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Suriyeli çocukların eğitimiyle ilgili toplantı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahta'da gerçekleştirilen Suriyeli çocukların eğitimiyle ilgili toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Kahta Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yasin Çiçek, Kahta Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sena Yıldırım, köy ve mahalle muhtarları ile Suriyeliler katıldı.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Suriyelilere hitaben yaptığı konuşmasında gerçekleştirilen toplantının amacının, ilçede yaşayan Suriyeli çocuklarının eğitim ve öğretime daha çok katılımını sağlayarak, onların sorunlarını dinleyerek çözümler üretmek olduğunu, sığınmacı çocukların Türkçe'yi öğrenmeleri için tüm imkânların seferber edilerek kursların açıldığını söyledi.

Suriyeli mültecilerin sorunlarının çözümü için bütün olanakları kullandıklarını aktaran Kaya, savaştan kaçarak sığınan mülteci ailelere ve özellikle çocuklara şefkat elinin uzatılması gerektiğini ifade ederek, Suriyelilerin ihtiyaçlarının yanı sıra en önemlisinin eğitim olduğunu dile getirdi. Kaya, "Çocuklar eğitim aldıkça savaşın ne kadar kötü ve barışın ne kadar iyi olduğunu anlayacaklar."  dedi.

Toplantıda Suriyeliler adına konuşan Süleyman İbo, kendi vatandaşları için yapılan tüm çalışmalardan dolayı mutlu olduğunu ve Türkiye halkına teşekkür ettiğini söyledi. (Ömer Faruk Aydın-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir