• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
İHC Genel Kurulu Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genel kurul toplantısı Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Hacı Yılmaz`ın Divan başkalığı, Avukat Nesip Yıldırım ve Araştırmacı Kamil Özgüven üyeliğinde gerçekleşti.

Ahmedi Elaltunkara`nın Kur`an-ı Kerim okumasıyla açılışı yapıldı. Gelen kurulun sunuculuğu ise Eğitimci Zihni Çapın tarafından yapıldı. Avukat Mehmet Karadağ`ın Genel Başkanlığında yönetim kısmi bir değişiklikle katılımcıların oy birliğiyle yenilendiği belirtildi.

İzmir, İstanbul, Ankara, Adana, Batman, Van, Bingöl gibi şehirlerde şube açılmasına, Hukuk Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Çocuk Komisyonu, Kadın Komisyonu, oluşturulmasına ve daha aktif bir tarzda sahada bulunmak için çalışmalar yapılmasına karar verildiği ifade edildi.

Toplantıda, yönetimin tüzük gereği asli organlarında yer almasa da sivil toplum temsilcileriyle iş birliği içinde olmanın yararlı olacağı kaydedildi.   

Tekrar Genel Başkanlığa seçilen Av. Mehmet Karadağ, "Cemiyetin kuruşunda ve bu aşamaya kadar gelinen süreçte maddi manevi katkısını esirgemeyen tüm üyelerimize teşekkür ederim" dedi.

Karadağ, "Çalışmalarımızda bundan böyle tüm üyelerimizin katkı ve nezaretini daha aktif bir şekilde bekliyoruz. İnsan hakları alanındaki çalışmalar zor olduğu kadar elzem olan çalışmalardır. Bu zorluğa rağmen bir ibadet edasıyla daha aktif çalışacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Şiarlarının her türlü zulme ve haksızlığa karşı durmak olduğunu söyleyen Karadağ, “Malumunuz derneğimizin tam ismi 'İnsan Haklarını Koruma Ve Hak İhlalleriyle Mücadele Derneği'dir bu sorumlulukla mazlumun ve zalimin kimliğine bakmaksızın her türlü zulme ve haksızlığa karşı durmak şiarımızdır." şeklinde konuştu. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir