• DOLAR 32.499
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2431.011
  • ...
Eller Halep ve Arakan için semaya kalktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR İstanbul Gençlik Kolları, İslam coğrafyasının kanayan yarası Halep ve Arakan için sabah namazının ardından Fatih Camii`nde dua ettiler.

Günler öncesinden duyurusu yapılan dua programına HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, İl Gençlik Kolları Başkanı Adem Aksu, il teşkilatı ile Pendik, Esenyurt, Gazi Osman Paşa ve Sultanbeyli ilçelerinin yönetimi katıldı. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katılım gösterdiği programa, gençler yoğun katılım gösterdi.

Sabah namazının ardından saf halinde cami avlusunda toplanan kalabalık, her gün onlarca mazlumun katledildiği Suriye`nin Halep şehri ile vahşette sınır tanımayan Budist çetelerin saldırılarına maruz kalan Arakanlı Müslümanlar için, ellerini semaya kaldırdı.

Umut Kervanı Vakfı Başkanı Cemal Çınar dua ederken, gençler de hep birlikte ‘amin` diyerek duya iştirak ettiler.

Duanın ardından HÜDA PAR İl Gençlik Kolları tarafından cami cemaatine çorba ikramı yapıldı. Öte yandan 4 Aralık Pazar günü HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları, Halep ve Arakan`daki katliamlarda şehit edilenler için sabah namazının ardından Fatih Camii`nde gıyabi cenaze namazı kılacak. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir